Gezondheidssoepje

Dit hapje is snel gemaakt en is een verfrissend schoonheidssoepje 🙂

Er kwamen vrienden over de vloer en wou toch nog hapje in elkaar steken… met de spinazie en de avocado ik zag liggen in mijn koelkast…Ik heb even getwijfeld aan de smaak maar iedereen vertelde dat het heerlijk was dus gooi ik het toch online.

Een zomer vol groenten, waarbij je mee kan genieten aan tafel.  

image2

Niet iedereen is er gek op maar ik vind ze echt heerlijk, avocado’s! Ik eet ze op mijn brood, door mijn salade of gewoon lekker uit de hand met een klein beetje peper en zout erover. Lepel erin en uitlepelen maar.

Deze vrucht bevat ‘goede’ vetten, namelijk enkelvoudig onverzadigde vetten. Deze hebben een gunstig effect op je cholesterol. Daarnaast zijn avocado’s vezelrijk. Ideaal voor je spijsvertering en voor het stabiel houden van je bloedsuikerspiegel.

Een avocado is rijk aan vitamine B, vitamine C, vitamine E en het moeilijk te vinden vitamine K dat helpt bij de opbouw van sterke botten. Ook bevatten ze o.a. de mineralen kalium, magnesium, koper, foliumzuur en ijzer.

Een soepje waar je jonger van wordt

Ingrediënten

– 2 rijpe advocado’s

– 200 gr verse spinazie

– 1 limoen

– 1 knoflookteentje

– handvol basilicum

– olijfolie

afwerking

– groene olijven

– fijne basilicum

– 1 lente uitje

Versnipper je knoflook en fruit aan in een pan met veel olijfolie.  Voeg je spinazie toe en laat even meestoven, zodat ze half gestoofd is.

Neem je avocado’s en haal het vruchtvlees er uit, doe deze in de blender.  Giet er het sap bij van de limoen.  Voeg dan de spinazie erbij en goede scheut water.  Gooi de basilicum ook bij het geheel. Mix alles in de blender en voeg nog wat water bij tot je dikke structuur krijgt.

Kruid goed met peper en fleur de sel, werk af met sneetjes olijven, platte peterselie en versnipperde basilicum.

Puur groen in een gezondheidssoepje

TIP TIP TIP
– Avocado snijden doe je zo:

1. Halveer de avocado in de lengte

2. Duw voorzichtig een scherp mes in de pit, en trek hem er vervolgens uit

3. Snijd het vruchtvlees in stukjes

4. Tot slot: schep het vlees er met een lepel uit.

– Een rijpe avocado herkent u als u deze rond de steelaanzet lichtjes kunt indrukken, net zoals bij een goede rijpe peer. Ze voelt zacht aan en de schil is veerkrachtig bij het indrukken en heeft een zacht geel/groen romig vruchtvlees met een lichte smaak van noten.

Heb geduld, vooral met jezelf…

image8 image7

image2 image1 image3 image6 image5 image4

This snack is easily made and is a refreshing beauty soup:)

There were still all over the floor and friends wanted to snack in together … with the spinach and the avocado I saw are in my fridge … I have even doubted the taste but everyone told it really was so I throw it anyway online.A summer full of vegetables, which you can enjoy at the table.

 Not everyone is crazy about but I find them really delicious, avocados!

I eat them on my bread, by my salad or simply out of control with a little bit of pepper and salt over it. Spoon into it and uitlepelen but. This fruit contains ‘ good ‘ fats namely monounsaturated fats. These have a beneficial effect on your cholesterol. In addition, avocados fiber rich. Ideal for your digestion and for keeping your blood sugar stable.An avocado is rich in vitamin B, vitamin C, vitamin E and it’s hard to find vitamin K that helps build strong bones.

They also contain the minerals potassium, magnesium, copper, folic acid and iron.

A soup where you look younger

image2

 Ingredients

– 200gr fresh spinach

– 2 advocado’s

-1 lime

-1 garlic clove

-handful of Basil

-olive oil

finish

-green olives

-fine Basil

-1 spring outing

Take the garlic in a pan with plenty of olive oil.  Add spinach and let just meestoven so she is half cooked.

Take your avocados and remove the flesh there out, do this in the blender.  Pour the juice of the lime.  Then add the spinach and good splash of water.  Discard the Basil also at the whole. Mix everything in the blender and add some water to your fat structure.  Season well with pepper and fleur de sel, garnish with slices of olives, flat leaf parsley and shredded Basil.Pure green soup in a health

TIP TIP TIP

-Avocado cut do you do so:

1. Halve the avocado in the length

2. Gently push a sharp knife in the pit, and then pull it out

3. Cut the flesh into pieces

4. Finally, scoop out the flesh with a spoon.

-A ripe avocado will recognize you as you can press these around the stalk slightly, just like a good ripe pear. They are soft to the touch and the skin is resilient when pressing and has a soft yellow/green creamy flesh with a slight taste of nuts.

Be patient, especially with yourself …

image1 image2 image3 image6 image7

Please follow and like us:

Categories: Geen categorie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.