Raw Quinoakoekjes

image1

Speciaal voor jullie, omdat op mijn website door het schrijven van ‘mijn’ boek iets minder recepten worden gepost! Een gezond koekje dat makkelijk te maken is en boordevol vitamines, het hoeft niet in de oven, enkel even de ijskast in voor een puur & gezond tussendoortje.

Quinoa is één van de meest voedzame producten ter wereld.  Het zit boordevol vitamines!  Hoewel quinoa lijkt op graankorrels en meestal ook zo gebruikt wordt is het helemaal geen graan, maar verre familie van de suikerbiet. Quinoa is een plant die al duizenden jaren als voedselgewas gebruikt wordt in Zuid-Amerika en vooral in het Andes gebergte. Peru, Bolivia en Ecuador zijn de voornaamste Zuid-Amerikaanse landen waar de plant verbouwd wordt, maar tegenwoordig wordt het door de grote vraag ook gewoon in Europa.

Doordat quinoa zo rijk is aan eiwitten, vitamine B2, vitamine E, en mineralen als ijzer, koper en magnesium, wordt het gekwalificeerd als een echte superfood. Het is erg vezelrijk en bevat vooral veel onverzadigde (goede) vetten. Door al deze eigenschappen en doordat het bovendien ook nog eens glutenvrij is, wordt het veel gebruikt als vervanger voor graan.

voor  dit recept gebruik ik:

GEPOFTE QUINOA

Heerlijk door yoghurt, in een salade, door chocolade, over je ijs, maar ook bijvoorbeeld bij groente of soep. De gepofte quinoa is meteen klaar voor gebruik en hoeft niet meer gekookt te worden. Het is luchtig, een beetje knapperig en voor van alles te gebruiken. Doordat het gepoft is, leent het zich vooral goed voor zoete gerechten, en ik moet zeggen dat ik het een beetje crispy vind  en dat mijn kinderen het ook lekker vinden!

Lekker & luchtig koekjes boordevol vitamines

image4

Ingrediënten

2 el kokosolie

10 verse dadels

250 gr notenboter of notenpasta

80gr pompoenpitten

handvol rauwe amandelen, stukjes

80 gr gepofte quinoa

50 gr raw cacoa nibs

Smelt je kokosolie, plet met een vork je dadels in stukjes en doe ze bij de kokosolie.  Doe er ook de notenpasta  bij. Meng alles goed door elkaar op een laag vuurtje.

Doe de pan van het vuur en meng er de pompoenpitten, quinoa, de paranoten en de raw cacao nibs onder.  Je mag wat zout bij doen als je dit wil.

Neem een bakplaat of vierkante ovenschaal en leg er bakpapier in , doe er alles in en duw goed aan met je handen of met de achterkant van een lepel.  Zet even in de ijskast en snij daarna in repen.  Maak ze extra lekker met heerlijke kokosschilfers er over te strooien en dien op.

Je kan ze 1 week bewaren in de ijskast of in de vriezer voor een maand.

Geniet ervan!

image6 image5 image3 image2 image1

******************************

Especially for you, because on my website by writing ‘ my ‘ book a little less recipes are posted! A healthy cookie that is easy to make and packed with vitamins.

Quinoa is one of the most nutritious products in the world. It is full of vitamins! Although quinoa is similar to grains and usually also so used is no grain, but distant relatives of the sugar beet. Quinoa is a plant that is used as a food crop for thousands of years in South America and especially in the Andes mountains. Peru, Bolivia and Ecuador are the main South American countries where the plant is grown, but nowadays it is also simply by the great demand in Europe.

Because quinoa is so rich in protein, vitamin B2, vitamin E, and minerals such as iron, copper and magnesium, it is qualified as a real superfood. It is very high in fiber and contains a lot of unsaturated (good) fats. By all these properties and because it is also gluten free, it is widely used as a replacement for grain.

for this recipe I use: PUFFED QUINOA enjoy yoghurt, in a salad, by chocolate, about your ice, but also for example in the case of vegetables or soup. The puffed quinoa is immediately ready for use and does not need more to be cooked. It’s airy, a little crunchy and for all to use. Because it is popped, it lends itself especially well for sweet dishes, and I must say that I find it a little crispy

Healthy & sweet cookie for take away

image3

Ingredients

2 tbsp coconut oil

10 fresh dates

250 gr nut butter or nut butters

80gr pumpkin seeds

handful of raw almonds,

puffed quinoa 80 gr

 50 gr raw cacoa nibs

Melt your coconut oil, crush with a fork you dates in pieces and place them at the coconut oil. Put the nut butters. Mix together well on low heat.

Put the pan from the heat and mix in the pumpkin seeds, quinoa, Brazil nuts and raw cacao nibs. You may what to do if you want to salt.

Take a baking sheet or square baking dish and put baking paper in, do well to everything in there and push with your hands or with the back of a spoon. Put in the fridge and then cut into strips. Sprinkle with coconut flakes on delicious.

You can keep 1 week in the refrigerator or in the freezer for a month.

Enjoy!

image4 image2 image5

Please follow and like us:

Categories: Geen categorie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.