Chia Chocoladepudding

Ingrediënten: (voor 6 potjes)

300 ml amandelmelk

4 el chiazaden 

4 el agavesiroop of honing

4 el cacaopoeder liefst raw

Griekse yoghurt

Blauwe bessen, frambozen of aardbeien

Makkelijk, lekker & genieten 

Hoe?

Doe de amandelmelk, de chiazaden, de honing en cacao in een blender of een kom en mix tot een glad geheel.

Giet alles in de glazen en plaats deze in de koelkast voor 2u, doe er een wat Griekse yoghurt over en werk af met aardbeien, blauwe bessen of frambozen of wat honing. Ik heb nog een beetje appelmunt aan toegevoegd 😉

 

TIP TIP TIP

  • chiazaden:  Chiazaad komt van de Chiaplant (Salvia Hispanica); een Mexicaans familielid van de muntplant. De bloemen van deze plant produceren kleine zaadjes die een beetje lijken op maanzaad dat je misschien wel kent. Deze plant werd duizenden jaren lang door onder andere de Maya’s en Azteken gebruikt als voedsel en als medicijn. De zaadjes stonden er met name bekend om dat ze een energieboost gaven en het uithoudingsvermogen vergrootten: als de krijgers van de Azteken lange afstanden moesten hardlopen kregen ze een handjevol chiazaadjes mee.
  • raw cacao poeder: Iedereen kent cacao natuurlijk als de grondstof voor chocolade. Cacaobonen groeien in een grote ovale cacaovrucht aan een boom in Midden- en Zuid-Amerika.
  •  Rauwe cacao heel veel goede voedingsstoffen in grote hoeveelheden, die verloren zouden zijn gegaan als je de cacao verhit. Denk aan antioxidanten, diverse mineralen zoals magnesium, ijzer, zink en chroom. Heel wat goeds dus 😉

chiachocolade puddingchia chocoladepuddingchia chocoladepudding2

 

Please follow and like us:

Categories: Geen categorie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.