Powerdetox

POWERBODYdetox-logo.jpg

We starten maandag 15 januari 2018!

IMG_9356.PNG

Klaar voor een 10 dagen Powerdetox?

Slechts 10 dagen?

of is het eerder 10 dagen?! 🙂

10 dagen zonder suiker is na de feestdagen of gewoon tijdens het jaar altijd een uitdaging.  Door suiker kan je hormoonbalans verstoren, je lichaam kan er negatief op reageren waardoor er ontstekingen kunnen ontstaan.  Je darmen kunnen gevoelig reageren en bovendien haalt het ook jouw lichaam uit balans.  Dit kan zich uiten in vervelende kwaaltjes, minder energie, eczeem, hoofdpijn,…

We gaan dus alle suiker, zoetstoffen of andere zoete toevoegingen (ook geen honing) elimineren uit ons voedingspatroon gedurende 10 dagen.  Als je van een suikerverslaving af wil mag je ook geen vervangende zoetstoffen gebruiken.  Het draait niet om afvallen, maar om pure gezonde voeding te eten, minder suiker.

GO!

flair

Het lijkt ‘simpel’ gedurende 10 dagen geen suiker of vervangende zoetstoffen te eten.  Helaas suiker – zit bijna over al in! Dus let op verpakkingen en de vervangende suikers die verstopt zitten in ons voedsel.  Soms hebben zelf hesp en/of kaas, voorverpakte maaltijden, bouillonblokjes met toegevoegde suikers!  Meestal zorgt de voedselindustrie dat suiker goed vermomd is onder een andere naam: xilytol, agavestroop, glucosestroop, polodextrose, galactose, maltose, fructose, diksap, sacharose, sorbitol, aspartaam, maplesiroop,

Nog een klein weetje voor je gaat elimineren 😉

De e-nummers zijn onderverdeeld in de volgende groepen:
E100-199 : Kleurstoffen
E200-299 : Conserveermiddelen / Voedingszuren
E300-399 : Antioxidanten
E400-499 : Emulgatoren
E500-599 : Diverse additieven
E600-699 : Smaakversterkers
E700-799 : Conserveermiddelen
Vooral op E621 tot E624 kan je gevoelig reageren, gedragsstoornissen, hyperactiviteit,..
de zoetstoffen zijn vooral verscholen onder E950 tot E968, er zijn zelf zoetstoffen die 13000 keer zoeter zijn dan suiker!!! (E961)
Check deze week dus al je verpakkingen eens of toch al een deeltje, zodat je precies weet waar de suiker overal verscholen zit.
Wat gaat een suikervrije 10-daagse met je doen?
– meer Power
– stabiele bloedsuikerspiegel
– een betere weerstand
– een gezonde darmwerking
– een alerter brein
– hormoonherstellend
– minder ontstekingen
Wat kan helpen?
– drink voldoende water
– beweeg, wandel ga, regelmatig naar buiten.  Probeer elke dag 15 minuten te wandelen/joggen. Je hoeft niet intensief te gaan sporten, betere een lichte beweging voor je lichaam.
– Eet voldoende groenten
– Eet voldoende noten/zaden
– Begin je dag met een stevig eiwitrijk ontbijt ( dit zal je bloedsuikerspiegel stabiel houden)
– Ruim je kast op met alle slechte gesuikerde producten.
– Zoek suikervrije recepten
– Je lichaam zal moeten afkicken, er kunnen dus een paar symptomen de kop opsteken (hoofdpijn, buikpijn, misselijkheid,…)  Dit is maar tijdelijk (gelukkig).  Je lichaam gebruikt namelijk veel voedingsstoffen om de afvoer van de afvalstoffen vlot te laten verlopen.  Het is dus belangrijk dat je er voor zorgt om extra mineralen in je voeding aan te vullen om zo verzuring van je lichaam te voorkomen.  Drink dus voldoende water en kruidenthee om je lichaam in balans te houden.
–  Eet voldoende rauwe groenten! elke dag voldoende om zo je darmflora mee te helpen herstellen.  (komkommer, kool, peterselie, radijs, tomaat, sla, venkel, wortel,…)
–> smoothies kunnen hiermee helpen.
– Vergeet niet om voldoende tijd te maken voor jezelf en ontspanning.  Geef je lichaam in deze periode extra aandacht en ook extra rust.  Doe een mind work-out om jouw lichaam extra te ondersteunen.  Dit helpt op je verzuurde lichaam terug in balans te brengen.
Dit is alvast een eerste smoothie:
Geen zorgen er komen nog lekkere suikervrije recepten online!
vergetengroenten7
Veel succes!

Categories: Geen categorie

Geef een reactie