Gember-Choco koekjes

image1

Gezond zoet is dit koekje…

Waarom eten we zo graag suiker?  omdat het ons ontspant… het neemt je onrust en vervelende gevoelens weg.  Op het moment dat we het koekje of taartje opeten…daarna voelen we soms ook niet beter.

Daarom is het beter dat je gezond en zoet met elkaar combineert.  Verwen jezelf na een onrustige dag met een gezond koekje met gezonde suikers.  De gezonde ingrediënten geven je toch energie en zo krijg je een echt verwenmomentje.

Gezond zoet verwenmoment

Ingrediënten

Voor je koekjes

– 5 el kokosolie, gesmolten

– 60 gr kokosbloemsuiker

– 2 el geraspte gember

– 130 gr amandelmeel

– 20 gr rauwe cacaopoeder

Voor de chocolaag

– 3 el kokosolie

– 2 el pindaboter

– 2 el kokosbloemsuiker

– 2 el rauwe honing

– 25 gr raw cacaopoeder

– Sesamzaadjes

Bekleed een bord met bakpapier.  Doe je gesmolten kokosolie in een kom en voeg er de kokossuiker bij.  Mix tot een mooi geheel.  Roer er dan de geraspte gember bij.  Voeg de droge ingrediënten toe en mix terug goed.  Neem dan een bolletje deeg en rol ze even tot balletjes, leg ze op het bord en druk ze iets plat.  Zet dan de koekjes in de koelkast om op te stijven.

Ondertussen kan je de chocoladelaag maken, smelt hiervoor de kokosolie en de cacaoboter au bain marie.  Voeg er de kokossuiker aan toe.  Roer goed door.  Voeg er de honing bij en de rauwe cacao zodat je een mooie chocoladesaus krijgt.

Haal het bord uit de koelkast en wentel je koekjes er voorzichtig in.  Zet ze terug in de koelkast tot de chocoladelaag hard is.  Draai ze om en wentel nu de andere zijde in de chocolade en strooi er wat sesamzaadjes boven op.  Bewaar ze in de ijskast tot je ze allemaal opsmult.

TIP TIP TIP

– Au bain marie chocoladestukjes in een kom op een pan kokend water zetten en dan op een laag vuurtje al roerend langzaam laten smelten.

– Sesamzaad is het gezondste zaad wat de mens kent. Deze knapperige lekkernij is ook het oudste zaad. Sesamolie is waarschijnlijk de oudste plantaardige olie die de mensheid gebruikt. Sesamzaad zit boordevol vitaminen. Het is een antioxidant, wat wil zeggen dat het kankerverwekkende vrije radicalen uit het lichaam verwijderd.

– Gember  (de indonesische benaming is Djahé) heeft veel eigenschappen die gezond zijn voor het lichaam. In gember zitten bepaalde enzymen die de stoelgang bevorderen. Als je vaak last hebt van een opgeblazen buik, kan gember dat verhelpen. Gember bevordert ook de bloedcirculatie en helpt je lichaam te ontgiftigen. Ook zorgt gember voor meer speekselaanmaak, waardoor het voedsel beter verteerd wordt. Hiermee ondersteunt gember ook gelijk mensen die een paar kilo’s willen afvallen. Afvallen in samenwerking met gember, dat is echt de moeite waard! Verder heeft gember nog veel meer genezende eigenschappen. Een goed voorbeeld hiervan is het verlichten van migraine. Mensen die vaak last hebben van migraine aanvallen, zullen door regelmatig gember te eten, minder snel last hebben van migraine.

Een gezond koekjes omhuld met heerlijke chocolade

image1 image2image5image4 image6

********************

Healthy sweet is this cookie …Why we eat so much sugar?  because it relaxes us … it takes your unrest and nasty feelings off.

At the time we eat the cookie or cake … then we feel sometimes not better.

Therefore, it is better that you healthy and fresh.  Indulge yourself after a troubled day with a wholesome cookie with healthy sugars.

The healthy ingredients give you energy and so you get a real pampering moment.

Healthy sweet treat time

image4

Ingredients for your biscuits

-5 tbsp coconut oil, melted

-60 g coconut sugar

-2 tbsp grated ginger

-130 gr almond flour

-20 gr raw cocoa powder

for the chocolaag

-3 tbsp coconut oil

-2 tbsp peanut butter

-2 tbsp coconut sugar

-2 tbsp raw honey

-raw cocoa powder

-25 g sesame seeds

cover a Board with parchment paper.  Do you melted coconut oil in a bowl and add the coconut sugar.  Mix until a beautiful whole.

Then stir in the grated ginger.  Add the dry ingredients and mix well back.

Then take a ball of dough and roll them equally to balls, put them on the Board and press them something flat.  Then put the biscuits in the refrigerator to stiffen.

In the meantime, you can make the chocolate-cover, melt the coconut oil and cocoa butter au bain marie.  Add the coconut sugar.  Stir well.

Add the honey and the raw cocoa so you get a nice chocolate sauce.  Remove the Board from the fridge and spiral your cookies gently in.  Put them back in the refrigerator until the chocolate-cover hard.

Turn them around and now the other side in the chocolate and sprinkle some sesame seeds on top.  Keep them in the refrigerator until you eat them all.

TIP TIP TIP

-Au bain marie chocolate pieces in a bowl on a pan of boiling water and then slowly melt on low heat while stirring.

-Sesame Seed is the healthiest seed what man. This crispy delicacy is also the oldest seed. Sesame oil is probably the oldest vegetable oil known to man. Sesame seed is packed with vitamins. It is an antioxidant, meaning that the cancer-causing free radicals from the body.

-Ginger (the Indonesian name is Extensively) has many properties that are healthy for the body. In ginger are certain enzymes that promote bowel movements. If you are suffering from a bloated stomach, ginger that remedy. Ginger also stimulates the blood circulation and helps to Detox your body. Ginger also makes for more saliva production, making the food is better digested. This supports ginger also right a couple of pounds people who want to lose weight. Lose weight in collaboration with ginger, which is really worth it! In addition, ginger much more healing properties. A good example of this is to relieve migraines. People who often suffer from migraine attacks, by regularly eating ginger, are less likely to suffer from migraines.

image6 image5 image4 image2 image1

Please follow and like us:

Categories: Geen categorie

2 replies »

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.