Mozarella-torentje

IMG_6630

Dit torentje is zo eenvoudig en op een wip op je tafel getoverd.

Het slaatje met rucola maakt het volledig af. Rucola is pittig en krachtig van smaak. Rucola is gezond. De groente is rijk aan vitamine C en vitamine K. Steeds meer en vaker komt rucola voor in maaltijden, soms als hoofdbestanddeel, soms enkel als garnering. Rucola is een slasoort die smalle ingesneden bladeren heeft.

Dit is zo lekker en eenvoudig dat je het beslist nog eens gaat maken.

Paar minuten werk en toch super lekker!

Ingrediënten (2 personen)

– 1 lente uitje, gesneden

– 1 teentje knoflook, versnipperd

– 1/2 aubergine

– 1/2 courgette

– 2 tomaten, schijfjes

– 125 gr buffelmozarella, sneetjes

– rucola

– peper en himalayazout

– Provençaalse kruiden

– olijfolie

– basilicum, gehakt

– lijnzaadolie

– pijnboompitten, geroosterd

– Prikkers

Verwarm de grill van de oven.

Snij de aubergine, courgette in schijfjes, doe er de lente ui en look bij en bak ze 6-7 minuten in een pan met olijfolie.  Kruid ze met peper en zout. Neem je vuurvaste schotel en maak dan 4 torentjes van een laag courgette, laag aubergine, laag tomaat en dan laag mozzarella.  Kruid goed af met de Provençaalse kruiden.  Prik in de torentje een prikker zodat ze niet uit elkaar vallen. Zet nu je schotel nog 3 minuten onder grill. Serveer dit met de rucola, voeg er scheut lijnzaadolie aan toe en werk af met wat hennepzaad en geroosterde pijnboompitten.

Enjoy Claudia

TIP TIP TIP

– Hennepzaad  kan meehelpen om je gewrichten, hart-en bloedvaten en je geheugen in goede conditie te houden en bouwt mee aan je gelukshormoon serotonine. Hennepzaad is vooral een goede aanvulling als je vegetariër bent. Maar zelfs voor vleesetende sporters is het een prima bron van eiwitten.

– Buffelmozarella bevat meer vitamines dan de gewone mozzarella vandaar de voorkeur.

IMG_6677 IMG_6674 IMG_6672 IMG_6669 IMG_6630 IMG_6673

****************************

This turret is so simple and on a seesaw conjured up on your table.  The salad with Arugula makes it completely off.Arugula is snappy and powerful of taste.

Arugula is healthy. The vegetable is rich in vitamin C and vitamin k. becoming more and more common for meals in rocket comes, sometimes as the main constituent, sometimes only as a garnish.

Rocket is a type of lettuce that narrow incised leaves. This is so delicious and simple that you certainly agree.

Few minutes work and yet super tasty!

IMG_6673

Ingredients (2 persons)

-1 spring outing, cut

-1 clove of garlic, shredded

-1/2 Eggplant

-1/2 Zucchini

-2 tomatoes, sliced

-125 gr, slices of buffelmozarella

-Arugula

-salt and Himalayan salt

-mixed herbs

-olive oil

-basil, minced

-flaxseed oil

-pine nuts, toasted

-picks

preheat the grill of the oven.

Cut the eggplant, Zucchini into slices, add the spring onion and garlic and cook for 6-7 minutes in a pan with olive oil.  Season them with salt and pepper.Take your fireproof dish and then make 4 turrets of a layer of Zucchini, eggplant, tomato and then layer layer Layer mozzarella.  Herb well off with the mixed herbs.  Prick the turret a spike so they don’t fall apart.Now put your dish 3 more minutes under grill.Serve this with the arugula, add a dash of flax seed oil and finish with what hemp seeds and toasted pine nuts.Enjoy Claudia

TIP TIP TIP

-hemp seed can help your joints, heart and blood vessels and to keep in good condition and builds your memory to your happiness hormone serotonin. Hemp seed is especially a good addition if you’re a vegetarian. But even for carnivorous athletes is an excellent source of protein.

-Buffelmozarella contains more vitamins than regular mozzarella hence the preference.

IMG_6677 IMG_6669 IMG_6674 IMG_6672

IMG_6670

Please follow and like us:

Categories: Geen categorie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.