Ik heb zin in chips, chocolade en snoep

Mijn POWERFORMULE…is geen DIEET

Als je denkt dat dit een dieet is dan moet ik je teleurstellen. Het is veel meer dan dat, het is een gezond voedingspatroon, een gezonde levensstijl. Je leert luisteren naar je lichaam en dat lichaam weet precies wat het wil. Daarom werk ik ook niet met calorieën, de ene calorie is immers de andere niet.

Waarop richt ik me dan wel? op meer energie en je goed voelen in je lichaam. Heb je al eens gedacht waar je energie vandaan komt? Waarom je de ene dag s’morgens meer energie hebt dan de andere? Ons lichaam zit vol energiefabriekjes om die te doen werken hebben we twee dingen nodig: gezonde voeding en je adem. Het zijn de twee pijlers waar ik jullie wil mee betoveren zodat je lichaam terug vol ‘energie’ kan komen.

In deze energiefabriekjes wordt de energie aangemaakt die je nodig hebt om uitgerust wakker te worden om en om gezond te blijven.

Waar gaat je energie van dalen?

Ik ontdekte dat die energiefabriekjes ook kunnen afsterven door?

Het eten van bewerkte voeding vol slechte toevoegingen (E-nummers, transvetten, smaakversterkers en SUIKER)

In het boek REPOWER leg ik je uit hoe je dit kunt doen. En het is makkelijker en haalbaar!

Ik heb altijd honger…

Opgelet dorst wordt ook vaak verward met een hongergevoel. Als je plots zin krijgt in eten of zoet, drink dat eerst een glas water. De trek of drang kan dan plots zakken. Ook door meer eiwitten te eten kan je eetlust of je honger verminderen. We eten allemaal light of mager waardoor ons lichaam veel minder verzadigd is en we terug sneller honger of zin krijgen om te eten. Kies bewust voor een ‘volle’ en gezonde producten zonder teveel toevoegingen.

Help ik wil chips, chocolade en snoep

Herkenbaar? Hier ook 😉

Maar hoe komt dat? Meestal kan het wijzen op een onbalans in je lichaam aan een bepaalde voedingsstof… zoals snoep kan een tekort zijn aan Chroom in je lichaam. Chroom zorgt namelijk om je bloedsuikerspiegel in balans te houden. Je eet dus de hele zak snoep op waardoor je bloedsuikerspiegel de hoogte in gaat en daarna terug daalt, waardoor je lichaam terug opnieuw vraagt naar snoep. Vandaar vertrekt de vicieuze cirkel. Wat zijn mogelijke alternatieven? Hou je klaar 🙂

Noten, schelpdieren, biergist, peer en broccoli zet je vaker op het menu.

Snoep zegt me niks maar van chips kan ik niet afblijven…

Is dit voor jouw herkenbaar?

Meestal is chips zout of fel gekruid… Natrium is het hoofdbestanddeel van zout. Je lichaam heeft dus vooral in iets zout… dit kan komen doordat je vochtbalans niet op peil is. Dat kan zijn doordat je te weinig drinkt door de dag, teveel alcohol drinkt (vandaar dat dit zo lekker is samen) of na een lange inspanning. Breng je natrium terug op peil. Je verliest vooral veel natrium als je zweet, misschien heb je daardoor in de zomer meer zin in chips dan anders?

Gezonde alternatieven nodig? wortel bij de apero, kaviaar (het kan slechter), olijven, feta, aardbeien,…

Het ergste is voor mij chocolade…

Chocolade mag en kan zeker! maar wat als je er gewoon steeds meer van wil? Dikwijls tijdens stress? tijdens stress momenten verbruiken ook veel magnesium en dat vind je ook terug in chocolade. Magnesium helpt namelijk bij de ontspanning van zenuwen en spieren. Hoe kan je dit ondersteunen?

Avocado, vette vis, noten, zelfgemaakte granola, bananen en ja een klein stuk pure chocolade.

Dit zijn natuurlijk mogelijke oplossingen, er kan nog veel meer meespelen natuurlijk. Denk maar aan emoties…die zak chips of reep chocolade opeten lost je problemen niet op. Herken je gevoelens en probeer daarmee om te gaan… de mind work-outs in de boeken kunnen je hierbij helpen.

Zorg ervoor dat je eten hiervoor niet meer in de hoofdrol komt.

Voor je start is het belangrijk dat je weet dat je lichaam al goed genoeg is. Het is belangrijk dat je je lichaam accepteert en dit goed leert kennen (je eigen grenzen).

Start ook met bewegen, je zal zien dat dit je lichaam en de lichaamsprocessen zoveel ‘goeds’ gaat doen. Ons lichaam heeft namelijk beweging nodig.

Oh maar ik kan dit niet volhouden…

Een goede manier om die weerstand te overwinnen is dat je nu visualiseert hoe jij gaat groeien, hoe jij wil groeien…schrijf of teken het uit. Hierdoor maak je in je hersenen nieuwe patronen waardoor doelen veel makkelijker te realiseren worden.

In het boek ‘Get Stronger’ leg ik het je uit en zet ik je op de goede weg naar een gezonde levensstijl.

Please follow and like us:

Categories: Geen categorie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.