Het nieuwe jaar 2022, wat brengt het? Kristallen mini-handleiding

Het jaar 2022 is gestart, een jaar dat ons nog meer inzicht gaat geven. Door stil te staan bij je eigen ‘zelfrespect’ en ook een jaar om even te bekijken wat ‘wel’ werkt voor je en wat ‘niet’ werkt voor je.

We ervaarden allemaal de teleurstellingen en de opgaves dat we moesten doen voor onze vriendin ‘C’. Ze bleef onstuimig en overal de kop opsteken voor mijn evenementen.

Ik geraakte een beetje verstomd door haar, zeker als mijn man zwaar ziek werd. Ondanks dat kreeg ik wel meer tijd om mijn pad terug te gaan zien.

Ze maakte me ook een beter knettergek met haar regels van wel/niet. Ze eiste discipline, maar bezorgde me ook chaos. Ik bekeek het positief en leerde zo ook andere alternatieven kennen. Ze blijft waarschijnlijk nog even want haar werk is hier nog niet klaar. Zo leerde ik ook haar vriend ‘O’ kennen op het einde van het jaar. Hierdoor zaten we terug een paar dagen in stilte en rust.

Nee, ik maak me niet meer boos, ongerust en gefrustreerd om hen.

Ze willen dat we ons eigen kompas terug opnieuw inzetten. Zet je kompas op het Noorden voor aandacht te geven aan wat je belangrijk vindt. Zet je kompas op het Zuiden voor flitsen van vreugde en liefde. Zet je kompas naar Westen voor je werk en op het Oosten voor meer connectie met je gezin.

In 2022 staat het jaar in teken van ‘bewustwording’ en ‘innerlijke’ groei. Ga op zoek naar positieve gedachten, dit zorgt automatisch voor meer energie en gezondheid.

Ga op zoek naar meer ‘waarde’, zodat je duidelijkere keuzes kan maken. Niet alleen keuzes op basis van je verstand maar ook op basis van je gevoel en intuïtie.

Wat is je doel in dit leven?

Waar wil jij echt naar toe?

We zijn in transformatie zeg maar, en dat is nooit makkelijk of zorgeloos. We leven al jaren in informatie, in ons hoofd, in netwerken, op onze iphone, in steeds meer en meer.

We ‘zijn om te zijn’, het informatietijdperk. Alles is binnen handbereik, alles is onmiddellijk bereikbaar, alles georganiseerd, het werd ’te’.

Nu is het tijd om meer en meer naar binnen te keren. Je eigen trein te besturen. De laatste jaren is er al een grote beweging gekomen in persoonlijke transformatie door yoga, meditatie, gezonde voeding, … gelukkig maar.

Maar we hebben ook al buitenaf grote veranderingen gezien zoals milieu, vrouwenrechten, racisme, en angsten. Deze verschuivingen brengen het beste maar ook het slechtste van de mensen naar boven. Je kan ofwel deze nieuwe tijd omarmen ofwel kan je geïrriteerd geraken en terug willen naar het ‘Gouden‘ tijdperk in het verleden. Maar willen we dit wel nog?

Ook spiritueel groeien kan je helpen aan een nieuwe ‘ik’. Het kan je innerlijke rust geven en ervaren. Misschien is deze nieuwe maan in Steenboek ideaal om te starten?
Graag vertel ik jullie ook al iets meer over kristallen en hoe je deze kan inzetten voor meer kracht in het jaar 2022.

Ik heb deze jullie al laten ontdekken in 2021 in de webshop dus tijd voor nog meer diepgang en uitleg.

Ik wens jullie alvast een prachtig en bewust 2022! Bedankt aan jullie voor liefde en vertrouwen.

Liefs
Claudia

Wat zijn kristallen?

Kristallen zijn mineralen die gevormd zijn door verschillende trillingen gedurende een periode. Het zijn zachte stenen die bestaan uit één mineraal.

Hebben kristallen Power?

Lang geleden werden kristallen al gebruikt voor genezing en bescherming. De kristallen stralen een bepaalde energie uit, een bepaalde vibratie. Die vibraties beïnvloeden ons humeur en ons gemoed.

Kristallen hebben een hoge vibratie, ze zijn cadeautjes van de natuur voor ons. En net in deze hectische tijd helpen deze kristallen om je gronden en je terug in balans te brengen. Natuurlijk lossen ze niet alles in hocus pocus op. Ze geven je eerder inzichten of een duwtje in de juiste richting.

Hoe kan je een kristal gebruiken?

Dat is heel eenvoudig dat kan tijdens je yoga, tijdens je meditatie. Maar je kan je kristal in je zak dragen of onder je kussen. Je kan hem ook gewoon op je lichaam plaatsen of in de kamer waar je een bepaalde energie wil krijgen.

Welk kristal?

Er zijn veel kristallen, met hun Power en karakter. Je kan de kristallen inzetten voor slecht slapen, rust te geven. Er zijn ook kristallen voor meer kracht en zelfvertrouwen. Ga ook op zoek naar de kristal dat beste bij je past.

Laat kristallen voor je werken.

Klopt, maar ze kunnen ook je energie transformeren. Elke kristal heeft een andere trilling en ook een andere werking. Elke steen kan dus helend werken maar ook inzicht geven. Als je de kristal vasthoudt of draagt, zal de energetische trilling van de steen door je lichaam worden overgenomen en andersom. Hierdoor kan de onbalans in je lichaam herstellen.

De kristal kan warm of zelfs heet worden als je hem vasthouden of draagt. Hij neemt de ‘zware’ energie van je lichaam over. De chemische samenstelling is ook van invloed, de mineralen die de kristal bevat, zullen worden opgenomen door de huid. De huid neemt deze stoffen op.

Omdat de energie verandering op aarde gevoeliger worden, kunnen kristallen steeds effectiever worden ingezet. Door de verhoogde trilling van de aarde, worden we ook gevoeliger van allerlei andere energieën, dit veroorzaakt stress en onrust in ons lichaam.

☆ Zwarte toermalijn bijvoorbeeld, helpt om straling van televisie, computer en mobiele telefoon af te voeren en zet negatieve energie om in positieve. Ook helpt de steen om je te gronden, te aarden, wat belangrijk is als je teveel in je hoofd zit.

In de webshop – https://thepowerloft.me/product/zakje-warmte-weerstand/

Labradoriet beschermt ons energieveld (aura) tegen negatieve invloeden uit de omgeving en tegen mensen die energie bij je wegnemen. De steen vermindert angst en geeft kracht, zelfvertrouwen en doorzettingsvermogen.

Hematiet is een sterk aardende en beschermende steen.  Het heeft een positieve werking op je hart. Helpt bij krampen in de benen en wintervoeten.

Tijgeroog zorgt ervoor dat jij je PURE zelf blijft.Het vergroot je uitstraling en je wilskracht.

Het geeft je zelfvertrouwen en zelfrespect. Het geeft je warmte en energie.

Seleniet  komt van Selene, de Griekse godin van de maan. Deze steen heeft een maan- en engelachtige vibratie van stilte en vrede. Het bevordert rust, balans en vrede in jezelf en je omgeving. Fysiek heeft het een positieve werking op de ruggengraat, epilepsie en borstvoeding en remt het effect van vrije radicalen. https://thepowerloft.me/product/knuffelsteen-rust-balans/

Je kan de kristal op je huid dragen. Je kan de kristal ook gewoon vasthouden. Je kan de kristal ook in de ruimte plaatsen in je slaapkamer, bureau of woonkamer. Je kan ook POWERwielen maken met verschillende kristallen zodat je extra kracht kan geven aan je lichaam, omgeving of je huis.

Karelië Shungiet bol

het werkt sterk beschermend en zuiverend. Het absorbeert en verwijdert schadelijke stoffen, straling en energie. Hierdoor helpt het beschermen tegen elektromagnetische straling (bv. van computers, mobiele telefoons, magnetrons en dergelijke), chemicaliën en milieuvervuiling en de invloeden van wateraders. Ook vermindert shungiet negatieve gedachten en emoties. Het werkt als een krachtige antioxidant, zuivert lichaam en geest en brengt deze weer in balans. Dit versterkt het immuunsysteem en het zelfgenezend vermogen van het lichaam. Shungiet werkt daarnaast ontgiftend, ontstekingsremmend en pijnstillend. Het heeft een positieve invloed op allergieën, eczeem, psoriasis, wondgenezing, nieren, maag, lever, darmen en klachten die het gevolg zijn van stress zoals spanningshoofdpijn, rugklachten en slapeloosheid.


Verzorging shungiet: het kan beter niet te veel blootgesteld worden aan water. Deze steen moet regelmatig gereinigd worden omdat het veel negatieve energie in zich opneemt.

☆ Gouden Calciet stimuleert de wilskracht. Brengt geluk in je leven. Zorgt voor positieve energie.

Het maakt je vrolijk. Deze kristal geeft je hoop en moed, het absorbeert negatieve energie in je ruimtes.

Je kan deze kristal ook met een prachtige POWER kaars combineren. https://thepowerloft.me/product/kaars-the-circle-of-life-positive-candle-hoog/

Jade kristal

Reiniging, bescherming en voorspoed.

New jade is een zachtgroene tot geelgroene serpentijn variant.

Werking

New jade maakt flexibel, zowel geestelijk als lichamelijk, en brengt balans. Het helpt negatieve energie en straling buiten houden. De steen werkt kalmerend bij nervositeit, spanningen en stress en zorgt voor innerlijke rust. Ook bij conflicten bevordert de steen evenwicht en stimuleert tot het sluiten van een compromis. Seksuele problemen veroorzaakt door gespannenheid worden verminderd. https://thepowerloft.me/product/jade-new-zaksteen/

☆Lepidoliet schenkt emotioneel evenwicht en heling, ontspanning en sereniteit. Hij helpt je om grenzen te stellen wat je innerlijke rust zal geven.

Lepidoliet versterkt het immuunsysteem en werkt ontgiftend. Heeft een positieve invloed op de huid en het bindweefsel. https://thepowerloft.me/product/lepidoliet-zaksteen/

☆ Opaliet is een van de meest populaire edelstenen van het moment en is een typische nieuwetijdssteen. Opaliet is een synthetische steen en onstaat door het verhitten van Opaal. De steen is populair bij HSP-ers en kinderen. Opaliet staat bekend als een echte healer en bevordert het zelfhelend vermogen van het lichaam. De steen geeft je een gevoel van zelfvertrouwen, geborgenheid, veiligheid en harmonie. Opaliet helpt je daarnaast

Kan je apart verkrijgen of met kaars! https://thepowerloft.me/product/kaars-listen-to-silence-cozy-candle-hoog/

Reinigen en opladen van je kristal

Je kristal neemt verschillende energieën op daarom is het belangrijk dat je ze regelmatig gaat reinigen of opladen. Je kan zien als de steen ‘vol’ is, doordat hij dof wordt.

WATER

De meeste kristallen kan je onder stromend lauw water schoonspoelen ongeveer een vijftal minuten. Belangrijk is dat het water niet te warm is. Je haalt vooral statische elektriciteit zo uit de steen.
Je kan ook de kristal 24 uur in een schaaltje water leggen. Gebruik liefst bronwater zonder koolzuur en geen kraanwater met kalk. Normaal kan je dan belletjes zien ontstaan wat de ontlading laat zien. Doe dit één steen ter gelijkertijd en ververs het water regelmatig. Opgelet niet alle kristallen mogen in het water. Normaal kristallen met een lage hardheid van 4 kunnen NIET tegen water.

vb. Bergkristal, Rozenkwarts, fluoriet, Amethist mogen in het water liggen. Bij twijfel gebruik je altijd een andere methode.

BLAZEN

Je kan je kristal in je hand houden en een aantal kregen je steen krachtig schoonblazen. Makkelijke en efficiënt.

ZILVERVLIESRIJST
Leg je steen 24 uur in een schaal met zilvervliesrijst en dek deze schaal af.
Opletten met kristallen die hier niet tegen kunnen.

Salie, wierook en Palo Santo

Stenen kunnen ook gereinigd worden met witte Salie. Brand deze kruiden in bijvoorbeeld een schelp en haal de stenen door de rook hiervan. Het branden van heilig hout (Palo Santo) is ook een goede methode waarbij de edelsteen door de rook van Palo Santo wordt gehaald. Sandelhout is een sterk reinigende wierooksoort en dus ook heel geschikt hiervoor. 

GROTE REINIGING

Als een steen ernstige spanningen heeft opgenomen dan is het verstandig om de steen grondig te reinigen.

Voor een maximale ontlading

WATER: Leg je de steen eerst drie dagen in schoon bronwater. Dit betekent dat het water dagelijks verschoond moet worden. 

AARDE: Plaats dan je de steen drie dagen in de aarde. In een schaaltje met potgrond mag ook maar let op dat er geen plant in de buurt is aangezien de energie vrijgave van de steen niet bevordelijk is voor de plant. Haal de steen na drie dagen uit de aarde.

VUUR: Haal de steen een paar keer door een kaarsvlam. Kijk hierbij wel uit voor aanslag op de steen. 

De steen is op deze manier zeer grondig gereinigd door gebruik te maken van de elementen water, aarde en vuur. 

Het opladen van stenen 

Ook hier is de methode verschillend en afhankelijk van het kristal, grofweg kunnen we zeggen:

Heldere kristallen –> opladen door de zon

Doorzichtige kristallen –> opladen door de volle maan

Dichte kristallen –> opladen in de aarde.

Opladen door de zon

Heldere kristallen kan je opladen door de zon. Maar vb. Amethist kan door zonlicht verkleuren.

Leg dus zeker een doekje over je kristal en gebruik de ochtend of de avondzon.

Geen zon voor rozenkwarts, Amethist, Celestiet, Malachiet, Toermalijn en Aventurijn.

Opladen door de maan

Het opladen van stenen in maanlicht werkt heel goed. Vooral bij de doorzichtige gevoelsstenen. Het opladen bij volle maan heeft zelfs effect wanneer de stenen achter glas liggen. 

Opladen in de aarde.

Je kan je kristallen ook op laden door in de aarde te plaatsen. Het zeer krachtig en je steen komt tot rust. Opgelet Calcietsoorten en Malachiet kunnen dit minder goed verdragen.

Please follow and like us:

Categories: Geen categorie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.