Detox oefeningen

Er zijn zes systemen ter beschikking die gifstoffen onschadelijk kunnen maken in ons lichaam:


–  de longen

–  de lever

–  de nieren

–  de darmen

–  de lymfen

–  de huid

Deze moeten allemaal goed functioneren anders wordt de druk op andere detoxsystemen versneld.

De eerste die we even onder de loep nemen 🙂

De lever

Je lever werkt het hardst rond 1 en 3 uur s’nachts.  De lever is een van de belangrijkste organen in het lichaam, die elke paar minuten enorme hoeveelheden bloed filtert. Als je lever minder goed werkt ben je veel vatbaarder voor ziektes. De lever functie kan verminderen als je langere tijd teveel suiker eet (of alcohol drinkt, wat eigenlijk scheppen suikers zijn). Ben je snel of vaak moe, wordt je makkelijk ziek, ben je snel geirriteerd (aangebrand), dat zijn vaak tekenen dat er iets mis is met je lever. De lever filtert alles wat ons lichaam binnen komt dus alle luchtvervuiling die je inademt (over rook nog maar te zwijgen), pesticides, smaak, geur en kleurstoffen in je eten, chemicialien uit medicijnen, allemaal belanden ze in je lever die er een dagtaak aan heeft ze weer uit ons lichaam te werken. Als het teveel wordt blijft het hangen wat resulteert in een ‘verstopte’ lever. 

Kortom, het kan zeker geen kwaad om dit belangrijke orgaan alle aandacht te geven in de aankomende week. We ondernemen actie om onze lever te reinigen en het zuurstof gehalte in het bloed te doen toe nemen door gebruik van specifieke Kundalini Yoga kriya’s (yoga sets) voor de lever. De meditaties in de lessen zullen met name in het teken staan van het verbranden en loslaten van innerlijke woede, een emotie die wordt opgeslagen in, je raadt het al, de lever!


De volgende oefeningen zuiveren je lever:


Ga staan en plaats je voeten parallel uit elkaar.  Je handen in de zij. Draai het bovenlichaam rond vanaf de heupen. Maak grote cirkels.  Doe deze oefening 3′ en bouw op tot 11′ per dag.Ga liggen, met gestrekte benen.  Buig nu de knieën op de beurt en laat ze de grond raken aan de andere kant van het gestrekte been. Strek hiermee de linker -en rechterkant van je lichaam.  Ga hiermee krachtig 2′ mee door.

Deze oefening werkt op de lever en verwijdert gifstoffen. *** TIP:  een glas lauw water s’morgens met verse citroen is ‘happy’ food voor je lever.

Andere toppers zijn: kurkuma, groene thee, avocado, broccoli, knoflook, bieten en wortels.
Please follow and like us:

Categories: Geen categorie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.