BBQ: Radijsjessalade

Happy food gaat over veel meer dan alleen maar koken.  Voor mij is het ook voelen, weinig werk, communiceren, over gezondheid, het weten ‘waarom’ en vooral genieten van…

Het gaat over gezond zijn maar wel vooral op ‘natuurlijk en gelukkig’ leven.  Vooral de geraffineerde kookhydraten en gemanipuleerde vetten zijn heel verslavend. Deze wil ik zoveel mogelijk vermijden.  Graag wil ik je gewoon happy gerechten laten zien, die eenvoudig zijn, je energiek maken en vooral die je doen genieten.

tafel

Deze week konden we al even genieten van een warme zomeravond.  Lekker, gezellig buiten eten. Relax. De lente brengt leven, kleur en verse groenten.  Ze ongelooflijk lekker, puur en eenvoudige gerechten zorgen ervoor dat je toch je gezonde lichaam kan behouden.

Waarom zo weinig mogelijk gewoon brood, aardappelen, rijst of pasta?  We halen al voldoende koolhydraten uit fruit en groenten.  Hier zit al voldoende energie in, je mag deze wel eten maar liefst met mate. Je buik zal minder opgezwollen zijn zo.

Deze radijsjessalade is eenvoudig en puur, proef de verschillende smaken die perfect samenhangen zoals de natuur dat wil.

Ingrediënten:

– bosje radijzen (mag ook in verschillende kleuren)

– 1 rode ui

– 3 tomaten

– handvol rucola

– hennepzaad ( ter decoratie)

– olijfolie

– druivenpitolie

Snij de tomaten in schijven en leg deze mooi op groot bord.  Snij daarna de rode ui in ronde schijven. leg deze cirkelvormig op de tomaten. Snij dan de radijsjes in dunne plakjes, leg deze op de rode ui.

Giet hierover een spoed schuit olijfolie en daarna met druivenpitolie.

Kruid met peper en zout. (liefst grof zout)

Werk af met de rucola.

Lekkere salade bij de BBQ snel klaar en heerlijk genieten.

image3image2

image4 image5

Please follow and like us:

Categories: Geen categorie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.