Claudia’s POWER GRANOLA

Het is zover na 2 jaar werken aan een eigen POWER granola mag ik met trots deze aan jullie voorstellen. In samenwerking met BIOTONA hebben we 3 sport granola’s ontwikkeld met POWER!

Deze crunchy, glutenvrije en lichtverteerbare granola’s zijn gemaakt op basis van geactiveerde boekweit. Heerlijk als ontbijt, als gezonde snack en ideaal op je workout een tikkeltje extra POWER te geven.

Er worden uitsluitend biologische, rauwe en pure ingrediënten gebruikt voor de maximale dosis aan voedingstoffen.

Geactiveerde boekweit is het hoofdingrediënt, dus niet havermout.

Boekweit zijn vruchtjes van een kruidachtige plant uit de duizenknoopfamilie. De vruchtjes hebben een driehoekige vorm met roodbruine dop, die eruit ziet al een beukennootje. Het dopje wordt er afgehaald.

Boekweit heeft heel wat voordelen zoals glutenvrij en licht verteerbaar maar is ook een goede bron van proteïnen (tot 15% van het zaad).De aanwezige eiwitten hebben een hogere biologische waarde dan de eiwitten in graan, gerst, tarwe of rogge. Boekweit bevat ook nog eens evenveel vezels, magnesium, kalium, fosfor, vitamines B1, B2 en B6.

De boekweit dat we gebruiken is geactiveerd. Dit wil zeggen dat ze geweekt worden in water zodat het kiemingsproces opstart.  Dit proces ontgrendelt de levenskracht in het zaad en zorgt voor heel wat positieve eigenschappen: zoals de vertering.  

In alle zaden zitten enzymremmers, die moeten verhinderen dat de zaden gaan kiemen in ongunstige omstandigheden.  Deze remmers neutraliseren ook helaas onze kostbare spijsverteringsenzymen en belasten je alvleesklier.  Door het activeren worden de enzymblokkers en fytinezuur geneutraliseerd en worden de zaden dus beter verteerbaar. 

We gebruiken rozemarijnextract voor een optimale bewaring.

De POWER granola’s zijn ook 100% RAW, dat wil zeggen dat alle vitale voedingsstoffen nog aanwezig zijn.  De granola is dus niet VERHIT boven de 42°C wat leidt tot het minst verlies aan voedingswaarde.  

SPORT EN VOEDING blijven een belangrijke match.  De juiste voeding is nodig om voldoende energie te hebben maar ook om je concentratie en uithoudingsvermogen op peil te houden.  

We hebben hiervoor 3 granola’s ontwikkeld met elk hun specifieke functie:

POWER GRANOLA BOOST

PRE PERFORMANCE – HIGH ENERGY – CARB BOOST

Deze granola is de ideale POWER pre workout snack voor een energieke dag.  Deze granola bevat 2/3 ‘trage’ KH en 1/3 ‘snelle’ KH, dit zorgt voor de ideale KH mix voor je lichaam aangevuld met superfoods die de prestaties ondersteunen:

MACA – Maca is een knolgewas of een Peruviaanse Ginseng, een natuurlijk adaptogeen, een stof die het aanpassingsvermogen van je lichaam ondersteunt. Dit zorgt ervoor dat je beter stressbestendig bent en het geeft je energie zonder de bijwerkingen van cafeïne.

RODE BIET – is vooral gekend in de sportwereld voor de nitraten, omdat deze de bloedtoevoer verbeteren naar je spieren toe en zo je uithoudingsvermogen en je prestaties verbeteren.  Ook je energiefabriekjes (mitochondriën) worden vermeerderd, meer hierover in boek REPOWER & STRONGER).

RODE VRUCHTEN – Rode vruchten zoals kersen, frambozen en granaatappelpitjes bevatten diverse vitaminen en mineralen.  Deze antioxidatieve werking draagt bij tot verbetering van sportprestatie bij duursporten.  Dit omwille van hun onstekingsremmende werking, ze zijn in staat om bij de aërobe inspanning en maximale zuurstof consumptie te verhogen.

CACAOKERN – Zitten boordevol antioxidanten en grote hoeveelheid magnesium.  Helpt bij goed functioneren van je spieren zoals ook je hartspier.  Het gaat ook je vermoeidhied tegn door het metabolisme dat je ATP (zie boeken REPOWER) ondersteunt, je belangrijkse energie leverancier.

KOKOSBLOESEMNECTAR – Natuurlijke zoetstof.  Er komt geen raffinage aan te pas waardoor de stroop rijk is aan B – vitamines en mineralen.

+ geactiveeerde boekweit, appel en cacaoboter.

POWER GRANOLA RECUP

POST PERFORMANCE – SOURCE OF PROTEIN

Na de inspanning komt het herstel.  Snel herstellen met zo min mogelijk spierspijn dat wil toch elke sporter?  Hoe sneller je recupereert, hoe sneller je terug kan starten en daarbij is voeding heel belangrijk.  Combineer deze granola met (plantaardige) melk, Griekse yoghurt, kefir tijdens je herstel. Zo krijg je de perfecte samenstelling voor je lichaam.

POMPOENPITTEN + POMPOENPIT PROTEÏNE

Zijn rijk aan proteïnen (tot 35%).  Dit eiwitrijkpoeder is rijk aan BCAA’s (vertakt keten aminozuren).  Er zijn drie BCAA’s: leucine, isoleucine en valine.  Ze makeen 40% deel uit van jee lichaamseiwitten.  Meer dan 2/3 van je spieren bevatten deze BCAA’s, bij spiertraining kan hierdoor een hoge nood zijn. Ze zorgen errvoor dat de afbraak van spiereiwitten tijdens je inspanning verminderen.

KOKOSWATER

Natuurlijke dorstlesser of alternatief voor je sportwater aangezien dit een bewezen effect heeft op de rehydratatie.  Het is rijk aan zouten en mineralen die tijdens je sporten verloren gaan.  

KURKUMA – Deze wortel zorgt voor de flexibiliteit en de gezondheid van je gewrichten.  Het heeft bovendien een onstekingsremmende werking ideaal voor je recup! 

WITTE MOERBEI
Deze bevat eiwitten, essentiële vetzuren, vitamines en mineralen kortom een musthave in je granola

INCABES – Een multi-vitamine met vitamine A, C, B1, B2, B6 en zelf vitamine B12! Voor de afriijping van je rode bloedcellen. Diie verantwoordelijk is voor het transport van zuurstof iin je lichaam. 

AMANDELEN – TIJGERNOOTMEEL – ZWARTE PEPER – KOKOSCHIPS en GEACTIVEERDE BOEKWEIT

POWER GRANOLA DAILY

PRO PERFORMANCE – SOURCE OF PROTEIN

Dit ontbijt is de perfecte basis als start van POWER ontbijt.  Gezonde omega 3 vetzuren, vezels voor een voldaan en verzadigd gevoel. Een heerlijke combinatie van pure chocoladee, kokoschips een walnoten.

POMPOENPITTEN + POMPOENPIT PROTEÏNE

Zijn rijk aan proteïnen (tot 35%).  Dit eiwitrijkpoeder is rijk aan BCAA’s (vertakt keten aminozuren).  Er zijn drie BCAA’s: leucine, isoleucine en valine.  Ze makeen 40% deel uit van jee lichaamseiwitten.  Meer dan 2/3 van je spieren bevatten deze BCAA’s, bij spiertraining kan hierdoor een hoge nood zijn. Ze zorgen errvoor dat de afbraak van spiereiwitten tijdens je inspanning verminderen.

CHIAZAAD

Chia betekent letterlijk vettig. Dit wordt verklaard door de hoge concentratie aan alfa-linoleenzuur; een omega 3 vetzuur, deze kan spierpijn verminderen en een positief effect hebben op je dagelijks herstel.

WALNOTEN – Optimaliseren van je cholesterol

PECANNOTEN – Rijk aan vitamine E die je lichaam beschermen tegen oxidatieve schade.

BAOBAB vruchtenpulp – De eivormige vruchten bevatten witte pulp die rijk zijn aan vezels, zowel oplosbare als onoplosbare (50/50) en bevat calcium, kalium, magnesium en Vitamine C.

Cacaopoeder – Rijk aan magnesium, krachtige oxidatieve werking.

Waar te koop?

Momenteel enkel online via deze website, binnenkort ook in natuurwinkels, bioplanet en grootwarenhuizen (meer info binnenkort)

Prijs?

6,99€ per doos granola nu verkrijgbaar in een box.

Momenteel enkel via de webshop te koop als POWER breakfast box in pre-order voor 45€ vanaf 16/09 ONLINE, de box wordt dezelfde week nog verstuurd.

Wat zit er in de box?

3 granola’s dozen:

  • POWER GRANOLA DAILY
  • POWER GRANOLA BOOST
  • POWER GRANOLA RECUP

Een heerlijke ontbijtkom ‘Eat Power and feel stronger’

Een foodcontainer voor je granola ‘Eat Power and feel stronger’

+ pdf van 30 pagina’s + recepten over de granola. (download)

Bestellen? Klik hier

Please follow and like us:

Categories: Geen categorie

2 replies »

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.