Happy Hormonen

Hormonen in balans…

Deze oefeningen zijn perfect om je hormonen in balans te houden…ze helpen echt als je ze dagelijks doet en deze serie volhoudt. Zodra je hormoonhuishouding uit balans raakt, zal je dat altijd merken. Om je hormonen in balans te krijgen, is het belangrijk om goed te ontspannen. Stress heeft veel te maken met onze gedachten, en ook die hebben invloed op onze hormoonhuishouding. Onze hormonen reageren op deze gedachten, of die nu waar zijn of niet.

 Wil je meer uitleg of begeleiding kan dit altijd…via vanavermaetclaudia@hotmail.com of laat reactie na op mijn site.

IMG_4939

Oefening 1 Zit op je hielen. Strek je linkerbeen recht naar achteren op de grond. Buig naar voor en plaats het voorhoofd op de grond. Leg beide armen naar achteren langs je lichaam met de handpalmen omhoog. Ontspan… Blijf in deze positie voor 3 minuten, Dan kom je langzaam omhoog op een inademing Breng het linkerbeen weer onder het lichaam, zodat je weer op beide hielen zit. Herhaal de oefening aan de andere kant ook voor 3 minuten. Deze oefening is op zichzelf een meditatie. De hypofyse wordt gestimuleerd en de eierstokken zijn ontspannen. Deze oefening is ook goed voor de ogen.

image1 Oefening 2

Keel & Nek Massage. Zit op je hielen. Met één hand masseer je zachtjes de spieren aan elke kant van de keel en de nek. Gebruik een golfachtige beweging van het sleutelbeen naar boven naar de kaak. Ga met deze ritmische knijpbeweging 2 minuten door. Deze oefening is voor de schildklier en de vijfde chakra. image2

Oefening 3

Oor Massage. 🙂 Zit op je hielen en breng de beide handen omhoog met de handpalmen naar de oren toe. Houd de vingers samen. Creëer een lichte hoek bij de polsen, zodat de vingers van de schedel wegwijzen. Masseer de oren en de oorlellen met de handpalmen. Wissel af tussen cirkelbewegingen en op en neer bewegingen. Ga hier mee door voor 2-3 minuten. Adem in en trek zachtjes de oorlellen naar beneden en weg van het hoofd. Houd vast voor 10 seconden en ontspan. Deze oefening is voor het stimuleren van de lymfevaten en voor de circulatie. Er zijn meridiaan punten op de oren, die alle delen van het lichaam besturen. Geniet.:) image3

Oefening 4

Het lichaam draaien. Zit op je hielen en , plaats je handen achter je onderrug. Breng je vingers in elkaar in Venus mudra. Houd de rug recht. Adem diep in als je het lichaam naar links draait. Adem volledig uit en draai naar rechts. Ga hier meer door voor 3 minuten. Om te eindigen, adem in, trek aan de mulbandh en concentreer op de gehele lengte van de ruggengraat. Stel je een energie voor die door het centrum van je ruggengraat omhoog stroomt het gehele lichaam. Ontspan. Deze oefening is voor de lendenen en voor ontspanning van het bekken. Het is ook goed voor de uitscheidingsorganen. image4

Oefening 5

Ga zitten met de benen wijd open. Lig op de rug. Spreid de benen zo wijd als mogelijk, zonder forceren. Grijp de schouders vast met de duimen naar achteren en de vingers naar voren. Spreid de bovenarmen naar buiten zodat de ellebogen op de grond liggen. Dan, langzaam bewegen, breng je geleidelijk aan de romp naar voren totdat je helemaal naar voren buigt en je voorhoofd op de grond laat rusten. Houd deze positie met ontspannen ademhaling voor 3 minuten. Adem diep in als je rustig terug op je rug gaat liggen en ontspan. Ga dan geleidelijk aan omhoog en naar voren naar de linker knie. Houd deze positie voor 1 minuut. Adem 3 keer diep in en uit, en adem dan diep in voordat je weer op je rug gaat liggen. Herhaal hetzelfde naar de rechter knie. Houd deze positie voor 1 minuut. Adem 3 keer diep in en uit, en adem dan diep in voordat je weer op je rug gaat liggen. (met of zonder hond erbij ) Deze oefening is voor de heup zenuw en zijn vertakkingen. Het versterkt de buik en laat de spanning los, die door bezorgdheid wordt veroorzaakt. image5 image7 image6 oefening 6

Wandelen op knieën en ellebogen. Echt leuk hoor 🙂 Begin met op de buik te liggen. Kom omhoog op je handen en knieën. Breng de hielen omhoog naar de benen. Ga op de ellebogen rusten met de handen op de schouders. Breng het hoofd omhoog en kijk vooruit. Begin te wandelen. Ga hier mee door voor 3 minuten. Ontspan helemaal op de rug voor 1 minuut. Dit bevordert de circulatie, werkt op het hart en verbetert de balans. image8 Oefening 7

Lotus Wandeling. Zit in volledige Lotus Houding ( Zet de voeten vast op de bovenkant van de dijen, met de knieën op de grond). Plaats je handen op de grond naast de knieën en buig naar voren. Zwaai het lichaam als je het optilt naar voren. Herhaal deze beweging zodat je over de grond vliegt. Ga hier 3 minuten mee door. Deze oefening helpt bij hoofdpijn en ontspant de seksuele organen.

image9

Oefening 8.

Zit recht op met de benen gestrekt voor je uit. Plaats je handen achter je op de grond en til de heupen op zodat je een rechte plank vormt met de buik recht. Til het hoofd op om naar voren te kijken. Houd de benen recht en begin te wandelen op handen en hielen. Ga hier 3 minuten mee door. Deze oefening ontspant mentale ongerustheid en spanning en versterkt de onderrug en heupen.image10Oefening 9 Ontspan…

helemaal op de rug. Wordt gewichtsloos en laat je wegdrijven in de vloer. Voel alle stress wegglijden en ervaar wat de oefeningen met je lichaam gedaan hebben. Ga hier 10 minuten mee door. image11

Deze oefeningen  zorgen ervoor dat je hormonen terug in balans komen.  Het laat de spanning in de eileiders los en bevordert de circulatie in het bekken gebied. Het is een uitstekende set voor mannen: het brengt de seksuele energie in balans en helpt de prostaat. Voor vrouwen, als je chronische problemen ervaart met spanning en/of menstruatie, beoefen deze set elke dag voor 40 dagen. Voor veel vrouwen gaat de menstruatie gepaard met krampen en pijn. Soms komt dit door te weinig oefening en een cumulatieve opbouw van spanning. Door het gebrek aan beweging en ademhaling stopt het lichaam met zichzelf aan te passen. De spanning bouwt zich vaak op en drukt zich uit in de eierstokken, waardoor ze strak en onbeweeglijk worden. Gewoonlijk ondergaan de eierstokken een langzaam samentrekkende en stijgende beweging gedurende de maand. Als de spanning te hoog is, wordt deze beweging onderbroken. Het lichaam probeert te compenseren met verkeerde spieren en zenuwen. Dit leidt tot pijn en onregelmatigheden.

TIP TIP TIP

* leuke mantra tijdens deze yoga is: Sa Ta Na Ma https://youtu.be/1R1EBnM6h7I heerlijke muziek

* ontspannende muziek: https://youtu.be/i5tJvY_P9vg

Enjoy your moment

Meer weten? vanavermaetclaudia@hotmail.com image12Hormones in balance …

IMG_4939
Exercise 1
Is on your heels. Stretch your left leg straight back on the ground. Bend forward and place the forehead on the ground. Put both arms backwards at your sides with the palms facing up. Relax … Stay in that position for 3 minutes, then you come up on a slow inhalation Bring the left leg back under the body, so you will be on both heels is. Repeat the exercise on the other side for 3 minutes. This exercise is in itself a meditation. The pituitary gland is stimulated and the ovaries are relaxed. This exercise is also good for the eyes.

Please follow and like us:

Categories: Geen categorie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.