Havermout-brood

Op zoek naar een brood vol vezels en proteïnen? Dit is er eentje, met dit brood kan je volop variëren door andere noten of zaden te gebruiken.  Bak het voor je ontbijt of als snack het smaakt heerlijk met honing of met chiaconfituur.

De geur van brood doet je dromen

image3

Waarom gebruik ik speltmeel? Spelt is niet alleen een van eiwitrijkste graansoorten, maar bevat ook vele vitaminen ( E, B groep, Foliumzuur, Niacine ) en mineralen, vooral ijzer, magnesium, fosfor. Het bevat ook nog eens 8 essentiële aminozuren, die in het lichaam de productie van hormonen activeert die onmisbaar zijn om zich gelukkig en blij te kunnen voelen. Dus een happy broodje 🙂

Ingrediënten

– 225 gram speltbloem

– 2 el bakpoeder

– 1 el himalayzout

– 100 gr havermout

– 85 gr kokosolie, gesmolten

– 8 dadels zonder pit

– 2 el pompoenpitten (of jouw noten naar keuze)

– 2 el hazelnoten

– 60 gr rozijnen of cranberry’s

– 125ml amandelmelk of kokosmelk (naar smaak)

Verwarm je oven op 180°C.

Doe de speltbloem, havermout,bakpoeder, zout, kokosolie, pompoenpitten, rozijnen of cranberry’s in een kom en kneed tot je grote vlokken krijgt.   Doe de amandelmelk samen met de dadels in de blender en mix tot glad geheel.  Breng deze mix bij de grote vlokken en kneed tot je mooi deeg krijgt.

Maak van het deeg een rechthoekig vorm en zorg dat de rozijnen niet teveel uitsteken.  Wikkel dit deeg in huishoudfolie en laat deeg even rusten voor 15 minuten in de koelkast.

Leg dan het deeg op bakpapier in de oven voor 30 à 35 minuten. Laat afkoelen.

Geniet van je broodje…met heerlijke rauwe honing

TIP TIP TIP

Rauwe honing is onbewerkt en onverhit. Dit betekent dat alle voedingsstoffen die erin zitten, er ook echt nog in zitten. En bij rauwe honing is dat best een rij. Onbewerkte honing bevat alle essentiële mineralen, de B vitaminen, enzymen, aminozuren en antioxidanten. Honing is antibacterieel, maar ook antischimmel en antiviraal. Het kan helpen bij allergieën, het versterkt het immuunsysteem en werkt goed tegen infecties en wondjes (en acné!).

Verwen jezelf met een lekker broodje.

image4image2image5image7image9image10image8

**************************************************

Looking for a bread full of fiber and proteins? This is one of them, with plenty of bread you can vary this by other nuts or seeds to use.  Bake it for your breakfast or as a snack it tastes great with honey or with chiaconfituur.

The smell of bread does your dreams

image3Why do I use spelt flour? Spelt is not only one of eiwitrijkste cereals, but also contains many vitamins (E, B group, folic acid, niacin) and minerals, especially iron, magnesium, phosphorus. It also contains another 8 essential amino acids, which activates the production of hormones in the body that are indispensable to feel happy and pleased to be able to feel. So a be happy 🙂

Ingredients

-225 grams spelt flour

-2 tbsp baking powder

-1 tbsp himalayzout

-100 g oatmeal

-85 gr coconut oil, melted

-8 pitted dates

-2 tbsp pumpkin seeds (or your nuts of choice)

-2 tbsp hazelnuts

-60 g raisins or cranberries

-125 ml almond milk or coconut milk (to taste)

Preheat your oven at 180 ° c.Put the spelt flour, oatmeal, baking powder, salt, coconut oil, pumpkin seeds, raisins or cranberries in a bowl and knead until you get large flakes.   Put the almond milk along with the dates in the blender and blend until completely smooth.  Bring this mix at the large flakes and knead until you get nice dough.Make the dough into a rectangular shape and make sure the raisins sticking out too much.  Wrap this dough in plastic wrap and let dough rest for 15 minutes in the refrigerator.Then put the dough on parchment paper in the oven for 30 to 35 minutes. Let cool.Make the most of your roll … with delicious raw honey.

TIP TIP TIP

raw honey is raw and onverhit. This means that all the nutrients are in it, there are really still in it. And raw honey is best a row. Raw honey contains all essential minerals, the B vitamins, enzymes, amino acids and antioxidants. Honey is antibacterial, antifungal and antiviral as well. It can help with allergies, it strengthens the immune system and works well against infections and wounds (and acne!).

image8 image7 image3

Please follow and like us:

Categories: Geen categorie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.