Energierepen

Deze snack is lekker en gezond, het is zoet, zit boordevol gezonde ingrediënten en vult enorm.  Zoek een evenwicht in gezond eten en bewegen.  Met kleine eenvoudige dingen kan je al beginnen, vervang sommige koeken door gezonde snacks. In deze energierepen zitten dadels. Dadels zijn zoet, voedzaam en heilzaam en het beste alternatief voor koek en snoep als energie-boost.  De dadels zijn een bron van veel vitaminen en mineralen, vooral B-vitaminen, A(in de plantaardige vorm, Beta Caroteen), E, K en mineralen zoals Calcium, Kalium, Magnesium, IJzer en Zink. Verder zijn verse dadels net als veel soorten fruit, rijk aan vit C. Dadels bevatten veel koolhydraten, vooral glucose en fructose. Ze worden snel door het bloedstroom opgenomen en leveren daarom snel energie op voor onder andere de hersenen. Ook al zitten er veel koolhydraten in dadels, het zijn betere koolhydraten dan die in gewone suiker (Sucrose), en dit zijn uiteraard natuurlijke suikers.

Raw energierepen vol gezonde ingrediënten.

image6

Ingrediënten:

– 1 kopje hazelnoten (kopje = gewoon koffiekopje) + TIP

– 6 dadels, ontpit

– 1/2 kopje raw cacaopoeder

– 50 gr moerbeien

– 3 el agavesiroop

– 2 el kokosolie

– 1/4 koffielepel himalayazout

– 50 gr rozijnen

– 1/2 kopje havermout of boekweitvlokken

Plaats de geweekte hazelnoten in de keukenmachine.  Voeg dan de dadels, rozijnen en kokosolie toe.Voeg nog wat extra kokosolie of dadels toe als het mengsel te droog is.  Voeg de rest van de ingrediënten ook toe.  Mix alles goed door elkaar. Neem een schaal met bakpapier en spreid het mengsel in een gelijkmatige laag uit in een lage schaal; Bestrooi eventueel met geraspte chocolade, sinaasappelschil en boekweitvlokken.

Zet de schaal minimum een uur in de koelkast.  Snij het vierkant dan in repen…

TIP TIP TIP

– Als je de hazelnoten uur laat weken in water, kunnen ze beter worden gemalen.

– Boekweit: is een zaadje, dat een nootachtige smaakt heeft.  Boekweitvlokken bevatten veel mangaan, magnesium, ijzer, zink, koper en vitamine B. Het heeft een lage glycemische index hierdoor blijft je bloedsuikerspiegel in balans. Je hebt langer energie en bent langer verzadigd. Omdat het veel eiwitten bevat is het een goede aanvulling voor wie geen vlees eet.

– Moerbeien vind je in de natuurwinkel, je moet ze beslist eens proeven ze, je kan ze ook gebruiken in smoothies of ik gebruik ze gewoon als snack.  Ze hebben een positief effect op je hart. Heb je ze niet in huis? kan je ze vervangen door gemalen lijnzaad.

Geniet ervan

Puur staat voor echt en eenvoudig.

image7

image5

image4 image8 image1 image3

************************************

This snack is tasty and healthy, it is sweet, is full of healthy ingredients and fills huge.  Find a balance in healthy eating and exercise.  With small simple things you can already start, replace some cakes by healthy snacks.

In these energy bars are dates. Dates are sweet, nutritious and beneficial and the best alternative to cake and candy as energy boost.  The dates are a source of many vitamins and minerals, especially B vitamins, A (in the vegetable form, Beta Carotene), E, K, and minerals such as Calcium, potassium, Magnesium, iron and zinc. Furthermore, fresh dates like many kinds of fruit, rich in vit c. Dates contain a lot of carbohydrates, especially glucose and fructose. They are quickly taken up by the blood stream and deliver quick energy for among other things the brain. Even though there are many carbohydrates in dates, the carbohydrates are better than those in regular sugar (Sucrose), and these are of course natural sugars.

Raw energy bars full of healthy ingredients.

image6Ingredients:

-1 cup hazelnuts (Cup = just coffee cup) + TIP

-6 dates, pitted

-1/2 cup raw cocoa powder

-50 gr mulberries

-3 tbsp agave syrup

-2 tbsp coconut oil

-1/4 teaspoon Himalayan salt

-50 gr raisins

-1/2 cup of oatmeal or buckwheat flakes

Place the soaked hazelnuts in food processor.  Then add the dates, raisins and coconut oil. Add some extra coconut oil or dates if the mixture is too dry.  Add the rest of the ingredients also increases.  Mix together well. Take a bowl with baking paper and spread out the mixture in an even layer in a low scale; Sprinkle with grated chocolate, orange peel and buckwheat flakes.Put the scale minimum an hour in the refrigerator.  Cut the square than into strips…

TIP TIP TIP

-if you leave the hazelnuts hour soak in water, they can better be ground.

-Buckwheat: is a seed, that has a nutty taste.  Buckwheat flakes are high in manganese, magnesium, iron, zinc, copper and vitamin b. it has a low glycemic index this keeps your blood sugar in balance. You have more energy and are more saturated. Because it contains a lot of protein, it is a good supplement for those who do not eat meat.

-Mulberry can be found in the nature shop, you should they tasted them, you can also use them in smoothies or I use them just as a snack.  They have a positive effect on your heart. Did you get them not at home? You can replace them with ground flax seed.

Enjoy it really stands for Pure and simple.

image4 image5 image1

Please follow and like us:

Categories: Geen categorie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.