Chocolat cookies

image1

Zelfgemaakte chocolade cookies die blijven nooit liggen… Deze koekjes zijn heerlijk en je kan ze ook meenemen naar je werk.

Ze zijn gemaakt met amandelmeel en goede vetten.  Het is een koolhydraatarm koekje met veel smaak.

Chocolade cookies met amandelmeel

De voordelen van amandelmeel

Als je de voedingswaarde van amandelmeel bekijkt dan valt het volgende op:

  • het bevat veel gezonde vetten
  • het is rijk aan hoogwaardige eiwitten, bijna 20 gram per 100 gram amandelmeel. Dat is evenveel als vlees of yoghurt.
  • het is rijk aan vitaminen B1, B2, B6 en E
  • het bevat veel mineralen: calcium, ijzer, fosfor, kalium, magnesium, zink, koper, mangaan, selenium en chroom

Ingrediënten (ongeveer 15 koekjes)

– 180 gr amandelmeel

– 1 theelepel bakpoeder of wijnstijnzuurbakpoeder

– 3 el kokosolie, gesmolten

– 2 el vanille extract

– 4 el ahorn of agavesiroop

– 70 gr pure chocolade (boven 80%) fijngehakt

Verwarm je oven op 180°C.

Leg bakpapier op je bakplaat.   Meng je amandelmeel en bakpoeder in een kom.  Doe de kokosolie, de siroop en het vanille extract apart in kom en meng goed.  Voeg dan het mengsel toe aan de droge ingrediënten.  Roer tot het glad beslag en schep hier de fijngehakte chocolade doorheen.  Verdeel het deeg in 15 koekjes.

Rol met je handen balletjes van het deeg en druk ze op het bakpapier wat platter met je vingers.

Bak de koekjes in de oven  15 minuten…

Geniet van lekkere choco cookies.

Een heerlijke koekje voor bij thee of koffie

TIP TIP TIP
– Wijnsteenbakpoeder is samengesteld uit natriumbicarbonaat (baking soda) en wijnsteen. Het verschil zit ‘m in het wijnsteen dat gebruikt wordt voor wijnsteenbakpoeder, terwijl wijnsteenzuur wordt gebruikt voor ‘gewoon’ bakpoeder. Wijnsteen is een kaliumzout van wijnsteenzuur en wordt ook wel cream of tartar of crème de tartar genoemd. Je gebruikt wijnsteen om je opgeklopte eiwitten voor meringue te stabiliseren of om te voorkomen dat je suikersiroop kristalliseert. De wijnsteen in het wijnsteenbakpoeder reageert op de baking soda, waardoor je geen zuur hoeft toe te voegen aan je baksels. Wijnsteenbakpoeder wordt verkocht bij de meeste natuurwinkels.

– Chocolade is relatief gezond vanaf 72% cacao.Veel beter nog zijn chocoladerepen van 80% en 90% of 100% cacao.

image9 image8 image7 image6 image4 image3 image2

***********************************************

Homemade chocolate cookies that remain never lie … These cookies are delicious and you can bring to your work.  They are made with almond flour and good fats.

 It is a low-carbohydrate cookie with great taste.  

image1

Chocolate cookies with almond flour the benefits of almond flour if you look at the nutritional value of almond flour is the following:

it contains a lot of healthy fats it is rich in high-quality protein, almost 20 g per 100 g almond flour. That is the same as meat or yoghurt.It is rich in vitamins B1, B2, B6 and E it contains many minerals: calcium, iron, phosphorus, potassium, magnesium, zinc, copper, manganese, selenium and chromium

Ingredients (about 15 cookies)

-180 gr almond flour

-1 tsp baking powder 

-3 tbsp coconut oil, melted

-2 tbsp vanilla extract

-4 tbsp Maple or agave syrup

-70 gr dark chocolate (above 80%) finely chopped

Preheat your oven at 180 ° c.Lay parchment paper on your baking sheet.   Mix almond flour and baking powder in a bowl.  Put the coconut oil, the syrup and the vanilla extract apart in Bowl and mix well.  Then add the mixture to the dry ingredients.  Stir until smooth batter and scoop here the finely chopped chocolate through it.  Divide the dough into 15 biscuits.Roll balls of dough with your hands and press them on the parchment paper what platter with your fingers.Bake the cookies in the oven 15 minutes …Enjoy delicious choco cookies.

TIP TIP TIP

-Tartaric baking powder is composed of sodium bicarbonate (baking soda) and tartaric. The difference is in the stone used for wine tartaric baking powder, while tartaric acid is used for ‘ just ‘ baking powder. Tartar is a potassium salt of tartaric acid, also called cream or tartar or cream called the tartar. You use wine stone to your whipped egg whites for meringue to stabilize or to prevent your sugar syrup crystallizes. The wine stone in tartaric baking powder reacts to the baking soda, so you need to add to your baking no acid. Tartaric baking powder is sold at most natural food stores.

-Chocolate is relatively healthy from 72% cocoa. Much better still its chocolate bars of 80% and 90% or 100% cocoa.-70 gr dark chocolate (above 80%) finely chopped

image9 image8 image7 image6 image5 image2 image3

Please follow and like us:

Categories: Geen categorie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.