Choconoten

image2

De examenkoorts bij de studenten loopt op. Om te slagen moet er natuurlijk gestudeerd worden maar een gezonde levensstijl kan ook helpen. Voldoende en regelmatig lichaamsbeweging nemen om zich te ontspannen, voldoende nachtrust nemen om te recupereren en voldoende en gezond eten. Tips genoeg hier op deze website 🙂

Een heerlijk chocolaatje tijdens de pauze…

Geen studenten meer? Geen probleem dit is ook heerlijk bij een kopje thee of koffie.

Noten en zaden zijn een goede bron van het antioxidant vitamine E, dit zorgt ervoor dat je hersenfuncties in mindere mate afnemen met het verouderen. Donkere chocolade barst ook van de antioxidanten en bevat caffeine.  Een kleine boost voor tussendoor dus.

Ingrediënten

– 200 gr pure chocolade (minstens 70%)

– 200 gr noten (walnoten, cashewnoten, amandelnoten,…)

– handjevol kersen

Laat de chocolade au bain marie smelten.  Hak de noten grof en meng ze dan onder de gesmolten chocolade.  Dompel de kersen één voor één in de chocolade en laat ze drogen op een platte schaal met bakpapier.

Voeg een beetje zwarte peper toe op de noten. Neem terug de bakplaat en lepel er hoopje chocolade met noten op.  Zet ze ongeveer 25 minuten in de ijskast.

TIP TIP TIP
– au bain marie

Wanneer de chocolade niet in een warm-waterbad, maar direct op de hittebron wordt gesmolten, bestaat er grote kans dat de vaste cacaodeeltjes verbranden; de chocolade kan dan niet meer gebruikt worden.

image7 image6 image5 image4 image1

************************

The exam fever at the students, of course, runs on. To succeed be studied but a healthy lifestyle can also help. Sufficient and regular exercise to relax, a good night’s rest to recuperate and sufficient and healthy food.

Tips enough here on this website:)

Still a delicious chocolate during the break …No students more? No problem this is also delicious with a cup of tea or coffee.Nuts and seeds are a good source of the antioxidant vitamin E, this causes your brain functions to a lesser extent decline with aging.

Dark chocolate also crack of the antioxidants and contains caffeine.

 A small boost 

image3

Ingredients

-200 gr dark chocolate (at least 70%)

-200 g nuts (walnuts, cashew nuts, almonds, …)

-handful of cherries

allow the chocolate au bain marie melt.  Chop the nuts coarsely and mix them than in the melted chocolate.  Dip the cherries one by one into the chocolate and let them dry on a flat dish with baking paper.  Add a bit of black pepper on the nuts. Take back the baking sheet and spoon there pile of chocolate with nuts on.  Put them about 25 minutes in the refrigerator.

TIP TIP TIP

-double boiler when the chocolate is not in a hot-water bath, but directly on the heat source is melted, there is big chance that the solid cocoa particles burn; the chocolate can then no longer be used.

image7 image6 image5 image2

Please follow and like us:

Categories: Geen categorie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.