Choco – Frambozen ijs

image1

In de week van de ijsjes heb ik nog een receptje voor jullie klaar.  Deze zijn iets specialer van smaak vooral als je graag van kokos houdt zijn ze heerlijk.

Frambozenijs voor een snel spierherstel 

Maar wat maakt frambozen zo gezond?

1. Boordevol vitamine C

Frambozen zitten boordevol met vitamine C: 25 mg per 100 gram frambozen! Eet een schaaltje frambozen en u heeft ruim de helft van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine C binnen.

Deze vitamine is onder andere goed voor de weerstand, zorgt voor sterke botten en tanden en bevordert het zenuwstelsel.

2. Veel antioxidanten

Frambozen bevatten veel antioxidanten. Dit zijn belangrijke stoffen die het lichaam beschermen tegen schadelijke stoffen (vrije radicalen). Frambozen zijn zelfs gezonder dan kiwi’s en broccoli, vanwege het hoge gehalte voedingsstoffen. Heerlijk genieten dus van een bakjes frambozen.

3. Veel vezels

Frambozen zijn vezelrijk! Voedingsvezels hebben we nodig om ons maagdarmstelsel gezond te houden. Ze bevorderen de stoelgang, zorgen voor een vol gevoel (= goed voor de lijn!) en helpen beschermen tegen hart- en vaatziekten.

4. Snel spierherstel

Net gesport? Eet frambozen! Uit onderzoek blijkt dat frambozen de stof cyanindine 3-glycosylrutinoside bevatten, die het herstel van spieren versnelt na het verrichten van fysieke arbeid.

Ingrediënten

– 1 bakjes frambozen

– 130 ml amandelmelk of kokosmelk (naar smaak)

– 1 banaan

– 3 el kokosschilfers

– 1/2 limoen

– Rauwe chocolade

Doe de amandelmelk of kokosmelk met de banaan in de blender en mix tot glad geheel.  Voeg er dan de kokosschilfers, frambozen en limoensap aan toe. Mix even zodat de frambozen nog in kleine stukjes is.

Giet ze dan in de ijsvormpjes en zet ze voor 2u in de diepvriezer.

Smelt de chocolade au bain marie en maak leuke streepjes over je ijsjes.  Smullen maar!

image2 image4image6 image5

****************************

In the week of the ice creams I have a recipe for you ready.

 These are slightly more special in taste especially if you like coconut like they are delicious.

Raspberry ice cream for a quick muscle recovery

image1

But what makes raspberries as healthy?

1. Chock full of Raspberries are full of vitamin C with vitamin C: 25 mg per 100 g raspberries! Eat a dish raspberries and you have more than half of the recommended daily amount of vitamin C inside.This vitamin is good for the resistance, ensures strong bones and teeth and promotes the nervous system.

2. many antioxidants Raspberries contain many antioxidants. These are important materials that protect the body from harmful substances (free radicals). Raspberries are even healthier than Kiwi and broccoli, because of the high content of nutrients. Enjoy a containers raspberries.

3. many fibers raspberries are high fiber! Dietary fiber do we need to our stomach intestine system healthy. They promote bowel movements, provide a full feeling (= good for the line!) and help protect against heart disease.

4. fast muscle recovery Just working out? Eat raspberries! Research shows that raspberries contain the dust cyanindine 3-glycosylrutinoside, which speeds up the recovery of muscles after the provision of physical labor.

Ingredients

-1 cups raspberries-

130 ml almond milk or coconut milk (to taste)

-1 banana-3 tbsp coconut flakes

-1/2 lime

-raw chocolate

put the almond milk or coconut milk with the banana in the blender and blend until smooth whole.  Add the coconut flakes, raspberry and lime juice to it. Mix just so that the raspberries still in small pieces.Pour them into the ijsvormpjes and put them in the freezer for 2 h.Melt the chocolate au bain marie and make nice bar over your ice cream.

Enjoy!

image3 image5 image6

Please follow and like us:

Categories: Geen categorie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.