Power thee, bijenpollen & raathoning

Bestellen of meer info kan via mail naar thepowerloft@outlook.com

Niks is heerlijker dan een perfect kopje thee… je overgiet de kruiden met kokend water en laat dan ongeveer 10 minuten trekken.  Bloesems mag je iets langer laten trekken.  Vergeet niet op je thee af te dekken, zodat alle vitamines niet verdwijnen met de damp.

Thee is, na water, de meest gedronken vloeistof ter wereld. Met reden! Het is immers een erg heilzaam drankje.

Polyfenolen, die in hoge concentratie aanwezig zijn in theebladeren, zijn de moleculen die deze heilzame werking in zich dragen. Vooral de cathechines (een ondergroep van de polyfenolen) verdienen extra aandacht. Deze stoffen zijn een sterk anti-oxidant. Door de vrije radicalen die ontstaan in het lichaam als bijproduct van het verbrandingsproces en andere polluenten (rook, UV, chemische verdelgingsmiddelen,…) weg te vangen, voorkomen ze celveroudering, hart- en vaatziekten, tumoren, gewrichtsziekten en kankers. De vrije radicalen zijn onstabiele moleculen die zich vasthechten aan de omliggende moleculen. Tijdens het proces beschadigen ze de cel.

Daarenboven werken de tannines (of looistoffen) die van nature in theebladeren aanwezig zijn ontstekingsremmend in de keel, maag en darmen. Andere heilzame werkingen die worden toegeschreven aan thee zijn: het verlagen van de bloeddruk en ‘slechte’ cholesterol waardoor de kans op hartaandoeningen afneemt. Thee werkt eveneens in op de insulinegevoeligheid van cellen, waardoor sterke schommelingen van de suikerspiegel, en de daar bij aansluitende vreetbuien, worden vermeden.

Elke thee heeft zijn specifieke eigenschappen. Zo bevat groene thee de hoogste concentratie aan  anti-oxidanten en staat pu’erh bekend voor de meest afslankende werking. Omdat deze verschillende soorten thee ook een verschillende werking hebben, wordt het aangeraden om af te wisselen tussen je verschillende soorten van favoriete thee.

Wel bij ’the power loft’ kan je genieten van de lekkerste thee.

Ja thee drinken is hip en trendy!!

LONG LIFE BROWS

SILVER NEEDLE WITTE THEE

Aroma: een milde citroengeur, gevolgd door de subtiele geur van gedroogde Chinese paddenstoelen.

Smaak: een verheffende frisheid. Voelt aan als een verkwikkende boswandeling op een zonnige lentedag!

Het verhaal: de veelbelovende naam is afkomstig van de elegante vorm van de theebladeren. Deze lijken immers sterk op de wenkbrauwen van Shou Xing, de taoïstische God van lang leven. De polyfenolen die deze thee bevat, zijn erg krachtig bij het wegvangen van vrije zuurstofradicalen en houden het aantal mutaties in een cel tot een absoluut minimum. Kortom, van het regelmatig drinken van deze thee blijf je er jong uitzien terwijl je langer leeft. Ooit al gehoord van de mythische Japanse kraanvogel die meer dan 1 000 jaar oud werd?

Samenstelling: biologische witte thee.

thee wit.jpg

NATURAL TEA BLOSSOMS

SILVER NEEDLE WITTE THEE

Aroma: schoon, luchtig en plantaardig.

Smaak: delicaat, fris en lichtzoet met een licht rokerige nasmaak.

Het verhaal: Kijk hoe de Silver Needle White Tea blossoms zich openen tot verschillende verbazend mooie bloemen! “Not just Chinese Tea. It’s magic!

Samenstelling: biologische witte thee met bloemen.

thee bloesem2

ENERGINGER

HERBAL TEA MET GEMBER

Aroma: exotisch en verkwikkend. Als een wake-up call van de zon.

Smaak: kruidig en zoet. Een verfrissing die start op de tong en dan het hele lichaam verkent.

Gezondheid: zowel kruiden als gember zijn erg sterke anti-oxidanten, stel je hun samengestelde magie voor! Zo zou regelmatige consumptie ons immuun systeem opkrikken waardoor we beter bestand zijn tegen ziektes. Ook wordt de vertering gestimuleerd en zou deze mengeling de symptomen van reisziekte verminderen. En eens we ons goed voelen vanbinnen, stralen we langs buiten!

Samenstelling: citroenverbena, rozemarijn, citroengras en gemberpoeder.

thee gember

SLIMMING PU’ER

PU’ER & CHRYSANTHEMUM

Aroma: aards, houtig, aangenaam rokerig met een toets van chrysanthemum.

Smaak: zuiver en vol met een zoete, florale nasmaak.

Gezondheid: het beste van 2 werelden. Het regelmatig drinken van een kop Pu’er bevordert, uiteraard in combinatie met beweging, de gewichtsafname. Andere kenmerken die deze thee worden toegeschreven: anti-aging en de regulering van de hoeveelheid cholesterol. Chysanthemum is bovendien in staat om het lichaam opnieuw in evenwicht te brengen na een te vettige of pikante maaltijd, alcohol of een tekort aan slaap.

Samenstelling: biologische Pu’er thee met witte chrysanthemum.

thee slimming

A SWEET DATE

DADEL & LONGAN BESSEN

Aroma: troostend zoet – als een afternoon tea met je BFF!

Smaak: denk aan een lepel ahornsiroop verrijkt met de unieke, verleidelijke smaak van longan en dadel.

Gezondheid: geniet samen met je vriendinnen van de gezondheidsvoordelen van onze voedzame longan/dadel combo. De hoge concentratie aan essentiële mineralen en vitamines maakt dat meisjes van alle leeftijden zich stralend en energiek voelen. En dat stralen ze ook uit!

Samenstelling: longan bessen, Chinese dadel, goji bessen, rietsuiker.

thee sweet.jpg

QUEEN BERRY

RODE VRUCHTEN

Aroma: zoet als een verzameling verschillende bessen.

Smaak: verleidelijk, pittig met een fruitige toets.

Het verhaal: Van zodra de keizerin-weduwe de heerlijke smaak van gedroogde vruchten had ontdekt, wisselde ze haar kostbare juwelen van op haar kroon, inclusief de glimmende parel, voor enkele van haar persoonlijk uitgekozen bessen. Proef het en je begrijpt meteen waarom.

Gezondheid: bessen zitten boordevol anti-oxidanten die je lichaam beschermen tegen ontstekingen en vrije radicalen, moleculen die cellen en organen schade kunnen toerichten. Samen met hibiscus, van nature vol van vitamine C en mineralen, zorgt Queen Berry voor een ideaal drankje voor elke stedeling.

Samenstelling: hibiscus, druif, vlierbes, zwarte bes, blauwe bes en aardbei.

thee berry

DUKE’S BLUES

BLUE FLOWER EARL GREY

Aroma: citrus-achtig, je waant je op een Mediterraans eiland.

Smaak: een frisse toets van bergamot die blijft hangen.

Het verhaal: traditionele earl grey is mondain. Maak het leven spannender door een vleugje fun aan je routine activiteiten toe te voegen. Bergamotolie en blauwe korenbloem zorgen voor de magie. Zorg er zeker voor dat je een kopje thee hebt gedronken voor je vertrekt!

Gezondheid: er zijn wetenschappers die geloven dat bergamot, de geurige mediterraanse citrusvrucht die de earl grey zijn typische smaak geeft, de cholesterol aanzienlijk kan verminderen.

Samenstelling: zwarte thee, korenbloem en bergamotolie.

thee blauw

BEEEEE CALM

CAMILLE

Aroma: organische camille met een snuifje vanille.

Smaak: fluwelig, zoet maar toch zacht en subtiel.

Het verhaal: Niets zo goed als een camille-infusie om te ontspannen na een drukke dag. Sluit de ogen, haal diep adem en beeld je in dat je bent omringd door een zee van bloemen. Zelfs de zoemende bijtjes worden kalmer door jouw innerlijke rust.

Gezondheid: een camille-infusie is zoveel meer dan alleen maar een verzachtend “bedtijd” infuus, het is geliefd voor de mogelijkheid tot het verzachten van de angst, verminderen van depressies en het verlichten van slapeloosheid. Sweet dreams are made of this!

Samenstelling: organische camille, vanille en caramel.thee camille

MERRY PEPPERMINT

MUNT

Aroma: muntig en kruidig.

Smaak: een slokje verse munt met een verfrissend gevoel op de lippen.

Het verhaal: Just a spoonful of sugar helps the medicine go down, medicine go down, medicine go down in the most delightful way. Laat me je iets vertellen, deze pepermuntinfusie is werkelijk supercalifragilisticexpialidocious!

Gezondheid: pepermunt, basilicum en salie zijn kruiden die al van oudsher gekend zijn voor hun helende krachten. Samen met het zoethout zorgt deze infusie voor een verfrissend gevoel op de lippen.

Samenstelling: Pepermunt, basilicum, salie en zoethout.

thee pepermunt

TROPICOCO

EXOTISCHE VRUCHTEN

Aroma: ananas en kokosnootachtig.

Smaak: net als een frisse Pina Colada, maar dan zonder de kater de volgende dag.

Het verhaal: exotische vruchten zijn delicieus, veel te lekker om er alleen maar een Pina Colada mee te maken. Laat ons van deze sappige vruchten een gezond drankje brouwen.

Gezondheid: sinaasappel en citroenschillen zijn rijk aan vitamine A en B, gedroogde ananas vermindert ontstekingen in het lichaam. Wanneer gemengd met gedroogde kokos zorgen deze voor een hele rij aan extra gezondheidsvoordelen, o.a. goed voor vertering en gewichtscontrole. TropiCoco is een goede keuze als troostend en bevredigind zomers suikervrij drankje.

Samenstelling: sinaasappelschil, citroenschil, sinaasappel, kokosnoot, ananas en citroen.

thee tropico

We spreken enkel over thee wanneer we het hebben over het waterige aftreksel van de bladeren van de Camellia sinensis of Chinese theeplant. Alle overige drankjes zijn infusies, zoals bv. een kruideninfusie of een infusie van rozenbottel of linde.

De verschillende theesoorten komen van één en dezelfde plant namelijk de Camellia sinensis. Het verschil zit hem in de bereidingswijze van elke soort. Hierbij een overzicht:

  • Witte thee wordt enkel gestoomd en daarna gedroogd. Witte kwaliteitsthee uit de regio Fujian noemen we silver needle.
  • Groene thee wordt eerst verslensd, daarna pas gestoomd of gevuurd en dan gedroogd.
  • Oolong thee wordt eerst verslensd, daarna gedeeltelijk gekneusd, gedeeltelijk gefermenteerd, gevuurd en dan gedroogd.
  • Zwarte thee wordt volledig verslensd, volledig gekneusd, volledig gefermenteerd daarna pas gevuurd en dan gedroogd. Wanneer we voor 1/4 silver needle white tea aan de blaadjes toevoegen en het volledige proces laten doorlopen spreken we over een kung fu.
  • Een Pu’er thee is een zwarte thee, waar het fermentatieproces niet werd stopgezet. De blaadjes worden onder stoom samengeperst en daarna in zijdepapier en bamboebladeren gewikkeld om verder te rijpen. De smaak van de pu’er is afhankelijk van hoe lang het rijpingsproces heeft geduurd. Er bestaan pu’ers die wel 30 jaar hebben gerijpt.

Daarnaast bestaat er ook Japanse groene thee, of matcha. Hier worden de gedroogde blaadjes van de Japanse theeplant gemalen tot een ultrafijn poeder. Dit poeder wordt dan met een cha sen of bamboekwast opgeklopt in Japans bronwater en wordt zowel warm als koud gedronken.

Wil je gewoon alles eens proeven? Dat kan we hebben een GROOT zakje thee vol ‘hemelse’ thee voor slechts €15 ( leuk als cadeau voor jezelf of voor iedereen die je graag ziet)

Groot builtje die in totaal 16 verschillende zakjes bevat: 1 van elke smaak.

cadeau thee

Zin in thee? je kan deze altijd bestellen, stuur een mailtje naar vanavermaetclaudia@hotmail.com, jouw pakketje wordt opgestuurd via de post!

1 doosje thee = 15 zakjes thee =

Iedere kleurrijke paper box bevat 15
builtjes van maïszetmeel (biologisch afbreekbaar)
of
piramide builtjes, individueel verpakt in een
folie enveloppe.   Elk builtje bevat, afhankelijk
van de soort,1.5 tot 4g premium losse thee bladeren

Prijs rond € 9,90

Losse thee = 

Elke gekleurde canister uit hard karton
bevat premium losse thee bladeren,
verpakt in een afgesloten verpakking met venster
Steeds samen met een hersluitbare sticker
om de thee vers te houden.
Prijs rond € 10 – 12, 90

of hou je liever van honing met frambozen, gember, duindoorn, zoethout of chocolade 🙂

Ja, Gezond Genieten hoort er allemaal bij!

Honing per pot = € 7,95 (Elk kleurrijk potje bevat 200 gram natuurlijk

vaste honing)

Bestellen kan via vanavermaetclaudia@hotmail.com en dan komt jouw pakketje per post naar je toe! of je kan het ook komen afhalen.

honinghoning2
 NIEUW
Nieuw bij the power loft:
Raathoning & bijenpollen voor extra ‘Power’ in je lente! 🙂
Wil je nog meer weten over bijenpollen? in mijn boek ‘Power’ p. 114 vind je alles erover! 

Het maakt je lichaam sterker…
Bijenpollen: Powerfood € 6,95

Raat honing is de meest natuurlijke vorm van honing!
170gr €12,50

meer info of bestellen op thepowerloft@outlook.com
honing1honing3honinggraat2

Please follow and like us:

Categories: Geen categorie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.