Tips voor je Mind Work-out

Het boek POWERBODY bestaat uit 3 delen:

schema powerbody

De Mind Work -out is misschien wel de meest moeilijk of onherkenbare maar wel de meest krachtige tool in je leven.

Tips voor jouw MIND work-out

  • Als je gaat neerzitten kan dat op een kussen of op een stoel, zorg ervoor dat je gemakkelijk, warm & comfortabel zit.  Belangrijk is dat je geen ongemakkelijk gevoel of pijn voelt in je lichaam.
  • Je geest kan je niet stil maken, er komen 1000 gedachten per seconde.  Als je stil gaat zitten en je gaat eens voelen naar binnen toe. (wat we meestal nooit doen of willen vermijden). Ga je alerter worden en jezelf beter leren kennen en aanvoelen.  Welke gedachten er ook komen, ga jezelf of deze gedachten niet evalueren maar leer je geest terug komen naar je mantra, naar je adem of naar een armbeweging.  Je geest zal nooit stoppen maar jij kan een stilte leren maken in je hoofd.  Die je overal kan toepassen in welke situatie jij wil.  Het is een kwestie van trainen zoals je gaat lopen, fietsen, zwemmen, voetballen of …
  • In het begin kan je deze Mind work-out niet lang doen, doe het geleidelijk aan en probeer het elke dag, het zal aangenamer en gezelliger worden tot je het niet meer kan missen.
  • De Mind Work-out is voor iedereen verschillend, met geduld en liefde voor jezelf kom je er wel.  Het zal ook jouw kracht worden om gezond te blijven eten of fysiek te bewegen en dit te kunnen volhouden.
  • Beste tijdstip is in de ochtend, wanneer iedereen nog slaapt, je zal het effect gans de dag met je meedragen. Het duurt 3 minuten om al jouw gedachten eens te zuiveren.
  • Je mag gezond eten, je mag veel bewegen, je mag lekker luieren in de zon, je mag genieten een shopping dag, maar het mooiste geschenk is je geest (jouw computer) en daar werken we meestal niet aan.
  •  Als je gaat stilzitten, komen heel wat gedachten naar boven ( negatieve, oude gedachten, ambities, gevoelens, haat, …) en we dwalen af naar negatieve gedachten.  We proberen deze negatieve gedachten te doorbreken door er positieve gedachten van te maken.  Hiervoor gebruiken we de Mantra ( een positief geluid, een positief gevoel), een mantra zorgt ervoor dat stukje dat je vanzelf nooit niet kende, leert kennen.  Je kan ook je adem gebruiken om negatieve gedachten te doorbreken.
  • Binnenkort komen Mind Work-outs in korte videofragmenten 🙂

 

mindworkout2

Please follow and like us:

Categories: Geen categorie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.