POWERBODY- methode

powerbody boost schemaAlle info over dit schema vind je terug in het boek POWERBOOST!

Wat is het POWERBODY™ plan?

Deze methode bestaat uit gevarieerde, natuurlijke voeding in combinatie met beweging, zelfliefde en rust.  Het is geen strak plan maar een doe-plan voor jezelf en voor je gezin om op zoek te gaan naar de POWER in jullie lichaam.

Het is geen stap voor stap-programma dat je stress bezorgt met onbereikbare doelen.  Nee, we gaan samen op zoek naar de meest efficiënte manier om jouw een gezond en energiek leven te geven op elk moment!

In 7 stappen, in 7 weken op weg naar jouw gezondste lichaam ooit!

 • Meer dan makkelijke, gezonde 200 recepten (die je terug kan vinden online, boeken POWER, POWERBODY, POWERBOOST)
 • Duidelijk 7 stappen-plan voor een gezonder & fitter lichaam
 • FOCUS op 3: FOOD, MIND & SPORT
 • Meer dan 160 oefeningen voor een toffe work-out.
 • Gratis download voor filmpjes om samen de work-outs te starten. (via boek POWERBOOST)
 • Een stap voor stap BOOST it weekschema.
 • Een compleet POWERBODY plan voor mannen & vrouwen.
 • Work-outs voor de POWERpunten in jouw lichaam te versterken.
 • Training van jouw mind, voor extra wilskracht en stressvrij leven.
 • Sta positief in het leven, zorg beter voor jezelf en geniet van elk moment.
 • Forum via facebook pagina voor al je vragen, tips en een beetje extra liefde te verspreiden: https://www.facebook.com/groups/265304943825033/?ref=bookmarks

 

Opmaak 1

De 7 stappen van het Powerbody™ plan helpen je op weg naar een fitter, gezonder en strakker leven. De uitgebreide versie van de stappen vind je terug in het boek Power Body.

 1. Kies voor natuurlijke voeding (echt en onbewerkt)
 2. Start met een powerontbijt
 3. Kies voor een powerbord
 4. Eet extra groenten en fruit
 5. Houd van jezelf
 6. Doe aan sport, beweeg en geniet
 7. Gun jezelf een powerpauze

Powerstap 1: Kies voor natuurlijke voeding

Hoe gezond eet jij?

Het is heel eenvoudig: je eetpatroon wordt nu voorgeschreven door de natuur. Je probeert dus lekkere gerechten te maken met verse ingrediënten. Een Power eetpatroon bevat voldoende groenten, fruit, noten, peulvruchten, goede vetten, gevogelte, vis en een beperkte inname van rood vlees, slechte vetten, suiker en geen frisdranken.

Je lichaam zal na een tijdje afvalstoffen verliezen, je zult strakker worden, je lichaam zal energieker zijn en je voelt je beter in je vel. Ik sluit geen voedingsstoffen uit, het draait om balans en gezonde voeding.

Powerstap 2: Start met een powerontbijt

Je ontbijt blijft de belangrijkste maaltijd van de dag. Ik start altijd met een stevig ontbijt. Dat zorgt ervoor dat ik niet rond tien uur in de koekenkast duik of zin krijg in tussendoortjes. Probeer zoveel mogelijk in je ontbijt te variëren. Je eet toch ook niet heel de week hetzelfde als lunch of avondmaal?

Belangrijk is om je bloedsuikerspiegel in balans te houden. Probeer te voorkomen dat die gaat stijgen en dan weer snel dalen zodat je de hele dag eigenlijk van hoog naar laag gaat.

Maak gezonde keuzes: havermoutpap, granola, eierkoek, yoghurt, fruit, smoothie, zelfgebakken brood, bananen-pannenkoekjes…

Powerstap 3: Kies voor een powerbord

Water

Je lichaam bestaat voor 75 % uit water. Water is dan ook de basis van je powerbord en staat dus iedere dag op het menu. Acht glazen of ongeveer 2 liter per dag is de algemene regel maar als je sport moet je meer drinken. Als je niet genoeg water drinkt, kan je lichaam uitdrogen waardoor je vermoeid raakt, hoofdpijn krijgt of verward kan worden. Lust je niet graag water, probeer dan je water te pimpen met extra vers fruit.

Limoen, komkommer en munt

Aardbei, framboos en druif

Gember, appel en munt

Pompelmoes en rozemarijn

Bosbessen, citroen en munt

 

Granen en koolhydraten

Koolhydraten zorgen voor extra energie voor je lichaam en je hersenen. Ze zijn de brandstof voor je lichaam. Sport je veel of doe je zware fysieke inspanningen, dan mag je extra koolhydraten eten. Belangrijk is dat je vooral de goede (complexe) koolhydraten eet. Deze bevatten natuurlijke suikers die je lichaam gemakkelijker kan afbreken. Beperk de sterk beperkte, vezelarme koolhydraten.

Eiwitten

Onmisbaar voor een powerlichaam. Ze zorgen voor de opbouw en het herstel van je spieren, spelen een belangrijke rol in de productie van je hormonen en afweerstoffen. Voorzie kleine porties eiwitten op je bord, goed verspreid over je dag. Vul ze iedere dag aan want jouw lichaam heeft hier geen voorraad van.

Gezonde vetten

Vetten zijn goed voor je lichaam. Ze vervullen belangrijke functies en beschermen onder meer je organen. Het is belangrijk is om de goede soorten vet in de juiste hoeveelheden te eten.

‘Gezonde’ vetten: groenten, zaden, noten en vis, extra vierge olijfolie, kokosolie, lijnzaadolie, ghee

‘Ongezonde’ vetten: geraffineerde vetten, margarine, vetten in junkfood, koekjes, taart…(die kun je dus beter vermijden)

Powerstap 4: Eet extra groenten en fruit

Iedereen weet hoe belangrijk groenten zijn in de voeding. Ze zorgen ervoor dat je lichaam goed blijft functioneren. Vul je bord met minstens de helft groenten en je krijgt een boost aan voedingsstoffen naar binnen.

Fruit, pitten en noten zijn er in allerlei kleuren. Elke kleur fruit heeft zijn eigen boost eigenschap. Start met blauwe bessen in de ochtend, in de namiddag een groene kiwi en oranje soep in de avond. Geniet dus van een regenboog van kleuren, elke dag op je bord. Fruit in de meest onbewerkte vorm heeft altijd de voorkeur.

Powerstap 5: Houd van jezelf

Als je voor jezelf zorgt en van jezelf houdt, zal je power-levensstijl vanzelf gaan. We gaan jou niet verbeteren… Nee, je bent nu al goed genoeg! Dit is jouw powersleutel. Gebruik hem. Als je je leven gaat herinrichten, je voeding gaat veranderen, zul je zien dat tijd nemen voor jezelf belangrijk is. Sinds mijn burn-out leef ik met andere doelen: voor mezelf en mijn lichaam zorgen. Leer luisteren naar je lichaam. Gezondheid start aan je binnenkant, niet aan de buitenkant.

Powerstap 6: Doe aan sport, beweeg en geniet

Een ‘powerbody’ is een gezond en krachtig lichaam waarin jij je goed en energiek voelt. Een wandeling, een halfuurtje lopen, fietsen met je kids, gaan zwemmen… welke vorm van beweging je ook doet, het maakt je lichaam strakker en fitter. Geen strakke fitschema’s, de work-outs in dit boek dienen enkel als leidraad. Geef jezelf voldoende ruimte om je conditie om te bouwen. Overdrijf niet, maar zoek een goede balans. Natuurlijk heb je tijd nodig om te sporten, schrijf het in je agenda: 10 minuten sporten of wandelen.

Alle oefeningen – work-outs vind je terug in de boeken, je kan ook filmpjes downloaden via de downloadlink die terug vind in het boek!

Zo kan je thuis oefeningen en bewegen op elk moment dat jouw past!

Powerstap 7: Gun jezelf een powerpauze

Zorg ervoor dat je je bij alle stappen goed blijft voelen. Je mag gerust blijven genieten van de dingen waaraan je helemaal niet kunt weerstaan (frietjes, cake, speculaas…). Gun jezelf af en toe een pauze, ‘jouw’ moment. Als je voor 80 % gezond eet en beweegt, mag je de andere 20 % invullen met wat jij graag wilt. Wees niet te obsessief bezig met bewegen en gezonde voeding, zodat je gezin en jij het leuk blijven vinden! Een fit en gezond lichaam geniet van lekkere (en soms ook ongezonde dingen).

 

Wil je meer info over de 7 stappen of jouw 7 powerpunten je vind alle info terug in de boeken:

POWERBODY & POWERBOOST!

 

 

Please follow and like us:

Categories: Geen categorie

2 replies »

 1. Deze ochtend gestart met Work out morning…zalig…Nu iedere dag proberen tijd te nemen. Lekkere rijstvlokken met appel en sesamzaad met Sencha thee. Dank je Claudia voor de energie die je meegeeft op je website en boeken😉

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.