Het POWERBOOST 4 weken plan (bij Goed Gevoel)

Wil je meer info over het POWERBODY plan? Dat vind je terug in de boeken

POWER / POWERBODY / POWERBOOST / mijn POWERPLANNER

https://thepowerloft.me/winkel/

Jouw POWERBOOST 4 weken plan

DE RECEPTEN

Alle recepten vind je in de pocket of online op deze website.  De recepten in de 4 wekenplanning zijn voor één persoon. Bij de andere recepten staat bovenaan telkens het aantal personen vermeld.

Vind je iets niet lekker, dan kun je het vervangen door voeding die je wel graag lust, bijv. quinoa kun je vervangen door volkorenrijst.

Ik heb alle gerechten zo eenvoudig mogelijk gemaakt. Je mag er gerust ook je eigen twist aan geven. Elke smaak verschilt, dus extra kruiden kan nooit kwaad! Zorg ervoor dat iedereen gelukkig is, ook je gezin. Je kunt er altijd een extra stukje vlees, kip of vis bij klaarmaken. Sla geen hoofdmaaltijden over, dat doet je stofwis- seling stagneren.

4 WEKENPLAN

Het 4 wekenplan is een richtlijn, je kunt het aanpassen waar jij het nodig vindt. Ben je nog steeds moe of heb je honger? Sport je extra veel? Had je een actieve of een passieve dag? Ben je een man? Pas dan je Powerbody-plan aan. Je kunt je maaltijden ook vergroten door extra groenten of (voor sporters) extra kool- hydraten (aardappel, rijst) te eten. Een belang- rijke stap voor iedereen is: luister naar je lichaam. Wanneer heb je genoeg? Wanneer heb je echt honger?

PLANNING

Een nieuwe levensstijl vraagt een beetje extra tijd. Dus een goede voorbereiding helpt altijd. Heb je tijdens de dag extra tijd, kook dan een extra portie (rijst, soep, aardappelen, linzen) of maak een brood dat je kunt bewaren in de koel- kast of de diepvriezer. Zo heb je altijd iets bij de

hand. Je kunt ook restjes bewaren. Voeg er extra salade of avocado aan toe en je hebt weer een andere lunch. Probeer in één keer voor meerdere dagen boodschappen te doen. Dat bespaart je tijd zodat je meteen kunt beginnen met koken.

SPORTERS

Als je extra actief bent en vooral duursporten doet, zal je energiebehoefte groter zijn. Je zult dus extra gezonde koolhydraten nodig hebben. Vul dit schema voldoende aan met dadels, bana- nen, smoothies, extra havermout, linzen, vol- korenpasta en/of ander energiegevend voedsel, zowel tussendoor als bij je lunch, je diner en je ontbijt.

EEN BOOST? HOE?

Je lichaam ziet eruit zoals je eet. Niet alleen je gewicht, ook je uitstraling, je power en hoe jij je voelt. Wanneer je na twee tot drie weken voelt dat je extra energie hebt, zul je doorbijten om de andere weken ook verder te werken aan jouw boostplan. Wanneer je je gewenste gewicht bereikt hebt, zoek dan naar de balans in je voeding, je sport en je mindset. Zorg ervoor dat je steeds voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt om van je lichaam de gezondste versie ooit te maken.

BUDGET

Je kunt de recepten aanpassen aan je budget. Koop zoveel mogelijk seizoensgroenten en/of -fruit voor je tussendoortjes. Dit kun je op elk moment aanpassen in je schema. Ook op de markt vind je groenten en fruit tegen lagere prijzen.

page33image384

Vind je sommige ingrediënten te duur of moeilijk te vinden? Je kunt ze vervangen door goedkopere alternatieven.

VOORAF…

Voor je start met je 4 wekenplan, lees je eerst het pocket of één van de boeken POWERBODY/POWERBOOST grondig door. Waarschijnlijk wil je al onmiddellijk starten, maar het is belangrijk dat je voldoende tijd neemt voor het boek zodat je tijdens de volgende weken minder kans hebt om in de valkuilen terecht te komen. Probeer rea- listisch te zijn en goed voor jezelf te zorgen tijdens deze zeven weken. Wat je ook wilt bereiken, meer rust, meer conditie, een strakker lichaam, een gezonder leven, een gelukkigere mindset… alles is de moeite waard om eraan te beginnen en erin te geloven.

Geniet van de kleine dingen of momenten, je zult ze nodig hebben.

WORK-OUTS

Ben je ziek of lichamelijk uitgeput? Rust dan, probeer jezelf niet te forceren of je herstelpro- ces niet te versnellen. Doe de Mind work-outs en/of de Relax en Renew work-out om je li- chaam te ondersteunen. Je kunt ook de Boost work-out doen, maar dan alle oefeningen in het laagste tempo. Hierdoor zullen je lever en nieren gestimuleerd worden, waardoor je lichaam de afvalstoffen sneller zal afvoeren. Je helpt je lichaam als het ware mee te herstellen. Doe dit enkel als het goed aanvoelt voor je lichaam!

 

JOUW POWERPAUZE

Zorg ervoor dat je je bij alle stappen goed blijft voelen. Je mag gerust blijven genieten van de dingen waaraan je helemaal niet kunt weerstaan (frietjes, cake, speculaas…). Gun jezelf af en toe een pauze, ‘jouw’ moment. Als je voor 80 % gezond eet en beweegt, mag je de andere 20 % invullen met wat jij graag wilt. Wees niet te obsessief bezig met bewegen en gezonde voeding, zodat je gezin en jij het leuk blijven vinden! Een fit en gezond lichaam geniet van lekkere (en soms ook ongezonde dingen).

Please follow and like us:

Categories: Geen categorie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.