Courgette – Frittata

Courgette Frittata met kruiden…

Als je niet weet wat voor lekkers je kan meenemen op een picknick tijdens de Ronde van Vlaanderen dan is hier een leuk idee.

Je kan het ook maken voor de paasbrunch of gewoon omdat dit altijd smaakt.

image1

Ingrediënten:

– 8 eieren

– 100ml amandel of sojamelk

– 1/2 tl himalayazout

– 2el olijfolie

– 2 lente uitjes

– 1 rode ui

– paar blaadjes spinazie

– verse kruiden:   tijm, basilicum, dragon, bieslook, peterselie (welke kruiden je liefst smaakt)

– 3 verse groene asperges (in linten gesneden)

– 1 courgette (in linten gesneden)

Hoe?

Verwarm de oven op 200°C

Klop eerst in een grote mengkom de eieren los met de melk en voeg het zout toe. Zet even weg.

Neem de pan (20cm) en doe er olijfolie in, verhit de pan en doe er lente uitjes, rode ui, courgettesliertjes in.  Roer met een houten spatel en zorg dat alles gebakken wordt.  Als laatste voeg er de spinazieblaadjes erdoor.

Doe de groentjes even uit de pan en zet weg.

Neem de pan en doe er terug olijfolie in en schenk het eiermengsel in de pan.  Laat een paar minuten bakken en verdeel er dan de groentjes over.  Bak een minuut, maak voorzichtig de zijkanten van de frittata los met de houten spatel.

Zet deze pan of schotel in de oven en bak deze 3 minuten tot de frittata goudbruin en gaar is.  Maak af met de aspergelinten en geniet.

Vrolijk Pasen

Claudia

image2 image3 image4 image5

TIP TIP TIP

courgette:

Kan je best met een dunschiller sliertjes van snijden.

Courgettes zijn als verse groente bijna onverslaanbaar als het aankomt op het hoge gehalte aan mineralen. Ze zijn rijk aan kalium en arm aan natrium. Ook bevatten ze veel magnesium, vitamine B1 en, met name veel vitamine B9. Hierdoor hebben ze een bloeddrukverlagend effect en helpen ze bij de preventie of bij de behandeling van hart- en vaatziekten. Onderzoek toont aan dat vitamine B9, ook wel foliumzuur genoemd, vrouwen beschermt tegen darmkanker.

**********************************************************************************************

Zucchini Frittata with herbs …If you don’t know what goodies you can take them on a picnic during the tour of Flanders then here is a nice idea.You can also create for the Easter brunch or just because this always tastes like.

Ingredients:

-8 eggs

-100 ml almond or soy milk

-1/2 tsp Himalayan salt

-2el olive oil

-2 spring onions

-1 red onion

-few leaves spinach

-fresh herbs: thyme, basil, tarragon, chives, parsley (which herbs you prefer tastes)

-3 fresh green asparagus (cut in ribbons)-1 Zucchini (cut in ribbons)

How?

Preheat oven to 200 ° c in a large mixing bowl first beat the eggs with the milk and add the salt. Put away.Take the pan (20 cm) and put in olive oil, heat the pan and add spring onions, red onion, Zucchini strings in.

Stir with a wooden spatula and make sure everything is baked.

Finally, add the spinach leaves through it.Put the vegetables out of the pan and put away.Take the pan and put it in olive oil and pour egg mixture back into the pan.  Leave a few minutes and then divide the vegetables about.  Cook for a minute, make careful the sides of the frittata with the wooden spatula.Put this pan or dish in the oven and bake the frittata this 3 minutes until golden brown and cooked.  Make off with the asparagus ribbons and enjoy.

Happy Easter Claudia

 

image4

TIP TIP TIP Zucchini: can you best with a vegetable peeler strings of cutting.Courgettes are as fresh vegetable almost unbeatable when it comes to the high content of minerals. They are rich in potassium and low in sodium. They also contain much magnesium, vitamin B1 and, especially a lot of vitamin B9. As a result, they have an antihypertensive effect and help in the prevention or treatment of cardiovascular diseases. Research shows that vitamin B9, also known as folic acid called, women protects against colon cancer.

Please follow and like us:

Categories: Geen categorie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.