Appeltaart

image2

Appeltaart is altijd één van de lekkerste desserten die je zelf kan maken.  De geur doet je onmiddellijk wegdromen. Het is een teken van gezelligheid en bijzonder lekker bij de koffie.

Appels schillen, deeg maken en hop heerlijke appeltaart zonder suiker 🙂

een appel(taart) per dag geeft elk mens een lach.

image11

Maar waarom zijn appels zo gezond?

De koolhydraten in de appel zorgen voor vitaminen die het immuunsysteem bevorderen. Daarnaast zijn de koolhydraten goed voor zowel lichaam als geest. Een appel bevat veel vitaminen, die goed zijn voor de gezondheid. Deze vitaminen zitten ook veel in de schil van de appel, het is dus verstandig deze erbij op te eten. Daarnaast levert de appel veel energie en mineralen voor de regulatie van het metabolisme. Tot slot zitten er veel vezels in, die de vertering bevorderen. In één appel zit zo’n 10% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vezels. Dit zorgt voor een goede stofwisseling en kunnen veel ziektes, waaronder kanker, helpen voorkomen.

Ingrediënten

– 50 gr havervlokken (havermout glutenvrij)

– 50 gr kokosbloemsuiker

– 2 el kokosolie

– 90 gr volkoren speltmeel

– 175 ml water, warm

– 50 gr amandelmeel

– 1 tl wijnsteenzuurbakpoeder of bakpoeder

– snufje roze himalyazout

– 2 eieren

– 1 tl kaneelpoeder (optie)

– 50 gr amandel, geschilferd

– 2-3 appels, gesneden

Verwarm de oven op 180°C.  Neem een ronde bakvorm van 20cm of bakblik.  Vet goed in of leg bakpapier. Doe de havermout in een kop en giet er 175 ml warm water over.  Roer de kokossuiker en kokosolie er door.

Laat dit 15 minuten staan.

Neem een andere kom en meng het speltmeel, amandelmeel, kaneel en bakpoeder.  Mix dan de droge en natte ingrediënten door elkaar, klop er de eieren door.  Giet het beslag in je ronde bakblik en leg de appels er mooi in.  Als je gewoon bakblik neemt dan mag de appels mengen met het deeg en dan in je bakblik gieten.

Bak de cake 50 minuten in de oven. Laat even afkoelen en serveer. 🙂

De bomen die langzaam groeien geven het beste fruit.

image12 image10 image8 image5 image4 image3 image2

********************************************

image1

Apple Pie is always one of the tastiest desserts that you can make yourself.  The smell makes you dream away immediately. It is a sign of conviviality and particularly good with coffee.

Peel apples, make dough and hop delicious apple pie without sugar:)

an Apple (tart) per day gives each person a laugh.

But why are apples as healthy?The carbohydrates in the Apple provide vitamins that promote the immune system. In addition, the carbohydrates good for both body and mind. An Apple contains many vitamins, that are good for the health.

These vitamins are also much in the skin of the Apple, so it is wise to eat this there. In addition, the Apple a lot of energy and minerals for the regulation of metabolism. Finally, there are plenty of fiber, which promote digestion. In one Apple is about 10% of the recommended daily amount of fiber. This makes for a good metabolism and can help prevent many diseases, including cancer

image11

Ingredients

-50 g oat flakes (oatmeal gluten free)

-50 g coconut bloemsuiker

-2 tbsp coconut oil

-90 gr wholegrain spelt flour

-175 ml water, hot

-50 g almond flour

-1 tsp baking powder or baking powder 

-pinch of pink Himalayan salt

-2 eggs

-1 tsp cinnamon powder (optional)

-50 g almond, pealed off

-2-3 apples, chopped

Preheat oven to 180 ° c.  Take a round cake pans by 20 cm or baking pan.  Fat good in or put baking paper. Put the oatmeal in a cup and pour hot water over 175 ml.  Stir in the coconut sugar and coconut oil there by.  Allow to stand for 15 minutes.Take another bowl and mix the spelt flour, almond flour, cinnamon and baking soda.  Mix the dry and wet ingredients together, beat the eggs by.  Pour the batter into your round baking pan and place the apples look beautiful in.  If you just baking pan takes the apples blend with the dough and then into your baking pan casting.  Bake 50 minutes in the oven.

Let cool down and serve. 🙂

image12 image10 image4 image3

Please follow and like us:

Categories: Geen categorie

2 replies »

  1. Dag Claudia

    Sinds enkele weken ben ik trouwe bezoeker van je blog. Je recepten zijn heel lekker. Ik heb er al veel van klaargemaakt. Daarnet ook de appeltaart gebakken, heerlijk.

    grts Nadine Hoste (mama van Gianni Meersman)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.