Bananenpannenkoek

image9

Het ontbijt is het moment waarop je je lichaam voltankt met goede energie om te dag te starten.  Wanneer je ontbijt uit witte boterhammen met choco of gesuikerde ontbijtgranen bestaat, zal je heel snel opnieuw honger hebben.

Als je s’ochtends graag brood eet, kies dan voor volkorenbrood en wissel eens vaker af met volkoren speltbrood.  Spelt is niet glutenvrij, maar de gluten zouden een andere structuur hebben dan tarwegluten waardoor ze minder verteringsproblemen veroorzaken.  Speltgraan bevat ook meer mineralen dan tarwe, de mineralen worden beter opgenomen en spelt geeft ook langer een voldaan gevoel.

Dit gerecht is ook een prima optie voor na een training, doordat het zowel eiwitten (ei) als koolhydraten (banaan) bevat. Door deze voedingsstoffen kan je lichaam optimaal herstellen en voorkom je spierafbraak.

Deze pannenkoeken samen steeds naar meer… 

image5

Bananenpannenkoeken

Ingrediënten

  • 2 bananen 
  • 2 eieren
  • 1el bakpoeder
  • 1el lijnzaad
  • kokosschilfers
  • honing
  • kokosolie

Doe de eitjes, het bakpoeder en lijnzaad in grote kom en kluts tot een glad beslag.  Prak er nu de banaan bij, er mogen een paar stukjes inzitten dat kan heus geen kwaad.

Zet een pan op het vuur, doe hier een beetje kokosolie in. Giet een beetje van het ei-banaanmengel in de pan, in een grote pan kun je drie pannenkoekjes tegelijk maken. Laat de pannenkoekjes voor ongeveer 4 minuten op zacht vuur gaar bakken en keer ze als ze goudbruin zijn geworden voorzichtig om.

De andere kant is in ongeveer één minuut klaar.

Leg de pannenkoekjes op een bord en bak de rest van het mengsel. Garneer met kokosschilfers en honing, blauwe bessen en aardbeien.

De beste dokter staat in de keuken

image11

TIP TIP TIP
– Dit vinden kinderen ook een heerlijk ontbijt

– Eten moet leuk en lekker blijven, belangrijk is dat we gaan genieten van terug puur en onbewerkt voedsel, waardoor we energie krijgen en ons lichaam voeden.  Het draait allemaal om je eigen balans te vinden. Wees niet te streng voor jezelf maar doe dit stap per stap.  Stop met calorieën tellen, het is zinloos.  Verander je kijk op voeding en geniet van het leven.

image12 image7 image6 image2 image4 image8

***************************************

The breakfast is the time when you fill up your body with good energy to day to boot.  When you breakfast from white bread with chocolate or sugar coated cereals exists, you will very quickly again hungry.

If you like to eat bread in the morning, choose whole wheat bread and whole grain spelt bread even more often with Exchange.  Spelt is not gluten free, but would have a different structure than the gluten wheat gluten making them less digestive problems.

 Spelt grain also contains more minerals than wheat, the minerals are better absorbed and spelt also gives longer a satisfied feeling.This dish is also a good option for after a workout, because the both proteins (egg) as carbohydrates (banana). By these nutrients can restore your body and prevent muscle breakdown.

These pancakes, you always want for more … 

image3

Banana pancake

Ingredients

2 bananas

2 eggs

1el flaxseed

1 el baking powder

coconut flakes

honey

coconut oil

Do the eggs, baking powder and flax seed in large bowl and whisk to a smooth batter.  Mash the banana at, there should be a few pieces in it that can not harm.

Put a pot on the fire, do a little coconut oil in it. Pour a little of the egg-banana mixture in the pan, in a large pan you can make three pancakes at a time.

Let the pancakes cooked on low heat for about 4 minutes baking and turn them over if they have become careful to golden brown.The other side is ready in approximately one minute.

Place the pancakes on a plate and fry the rest of the mixture. Garnish with coconut flakes and honey, blue berries and strawberries.

The best doctor is in the kitchen

image11

TIP TIP TIP

-This children also find a delicious breakfast

-Eating should be fun and tasty, it is important that we go back enjoy pure and raw food, through which we get energy and nourish our body.  It’s all about your own balance. Don’t be too hard on yourself but do this step by step.  Stop counting calories, it’s pointless.  Change your look at nutrition and enjoy life.

image12 image7 image8 image4 image10

Please follow and like us:

Categories: Geen categorie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.