Superboost Havermoutpap

IMG_7764-2.jpg

Wat is er heerlijker dan opstaan met een ontbijt dat je onmiddellijk doet glimlachen?
Dit ontbijtje is makkelijk, kan zelf op voorhand worden klaargemaakt.  Maar ik prefereer de combinatie van warme en koude smaken in de ochtend.

2 personen

Tijd: 15 min

Ingrediënten

80gr havermout

300ml amandelmelk

1el  wit chiazaad  (Biotona) of sesamzaad

1el superfruit poeder (Biotona)

1el maple siroop

2 – 3 el Griekse -of kokosyoghurt

vers rood fruit (frambozen, rode bessen, aardbeien,…)

Doe 1 el superfruit poeder in je melk en meng het geheel.  Heb je geen superfruit poeder in huis? Plet dan enkel frambozen of doe ze samen met de amandelmelk in de blender en mix tot een rozige melk.

Kook de havermout gedurende 5 tal minuten in de roze amandelmelk en laat beetje afkoelen.

Schep de havermout in een glazen potje, duw er de verse frambozen in.  Schep er de Griekse yoghurt op.  Werk af met de sesamzaadjes, het rode fruit en/of de maple siroop.

Heerlijk!

 

TIPS

  • Havermout is een echte krachtbron.  Ideaal om te kunnen presteren door de langzame koolhydraten.  Het geeft een lang voldaan gevoel, ideaal als je dus gewicht wil verliezen.  De plantaardige melk maakt het verteren allemaal beetje lichter.
  • Biotona Bio Superfruits Raw is een subliem poeder van de allerbeste superbessen ter wereld! Het bevat aardbei, açaí, acerola, aronia, blauwe bosbes, braambes, camu camu, cranberry, framboos, goji, granaatappel, maqui, rode bes, vlierbes en zwarte bes en zwarte moerbei.
  • Biotona Bio wit Chiazaad Raw is afkomstig van Salvia hispanica, een plant die meer dan 4000 jaar geleden reeds geteeld werd in Centraal- en Zuid-Mexico door de Azteken. Net als toen wordt de plant nu nog altijd zo gewaardeerd vanwege zijn vele toepassingen en gezonde eigenschappen. De benaming chia, afgeleid uit het woord ‘vettig’, wordt verklaard door het feit dat chiazaad van nature alfa-linoleenzuur (ALA) (tot 25%) bevat, een essentieel omega 3-vetzuur dat bijdraagt tot de instandhouding van normale cholesterolgehalten in het bloed (het gunstige effect wordt verkregen bij een dagelijkse inname van 2 g ALA). De aanwezigheid van oplosbare vezels zorgt ervoor dat de zaden wel tot 7x hun gewicht aan water kunnen opnemen.
  • IMG_7759IMG_7762-2

Please follow and like us:

Categories: Geen categorie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.