Yogalessen Januari 2019

We starten een nieuwe reeks in januari.

Deze keer gooien we over een andere boeg:

SENSES OF YOUR SOUL

een lessenserie speciaal voor je emoties, je innerlijke POWER, het zal je lichaam en je mind terug in balans brengen.

YOGALESSEN JANUARI 2019
“SENSES OF YOUR SOUL”
inschrijven kan via thepowerloft@outlook.com
LOCATIE: HAMME – KASTEL (oost-vlaanderen)
DINSDAGAVOND van 18u30 tot 19u30 VOLZET
Prijs: €55 (voor de 4 lessen)
 
DATUM LES UUR
15 januari 2019 Wat met angst? 18u30 – 19u30
22 januari 2019 Wat met boosheid? 18u30 – 19u30
5 februari 2019 Wat met verdriet? 18u30 – 19u30
12 februari 2019 Wat met schaamte?  18u30 – 19u30
DINSDAGAVOND van 20u00 tot 21u00 VOLZET
Prijs: €55 (voor de 4 lessen)
DATUM LES UUR
15 januari 2019 Wat met angst? 20u00 – 21u00
22 januari 2019 Wat met boosheid? 20u00 – 21u00
5 februari 2019 Wat met verdriet? 20u00 – 21u00
12 februari 2019 Wat met schaamte? 20u00 – 21u00
DONDERDAGOCHTEND van 10u – 11u (2 plaatsen vrij)
Prijs: €55 (voor de 4 lessen) 
DATUM LES UUR
10 januari 2019 Wat met angst? 10u00 – 11u00
17 januari 2019 Wat met boosheid? 10u00 – 11u00
24 januari 2019 Wat met verdriet? 10u00 – 11u00
7 februari 2019 Wat met schaamte? 10u00 – 11u00
Wat met angst?

Angst kan verschillende fysieke reacties veroorzaken: je hartslag wordt sneller, je krijgt een droge mond, je gaat zweten, trillen, onrustig bewegen of juist bevriezen. Ook mentaal kan er veel beweging zijn: je bent in de war of aan het piekeren, je twijfelt, aarzelt, wikt en weegt.

Het is onmogelijk om te ontspannen als we ons in een staat van angst bevinden. En de meeste van onze angsten worden veroorzaakt door het geloof dat we gescheiden zijn – afgescheiden van anderen, afgescheiden van onszelf, afgescheiden van onze schepper, afgescheiden van onze dromen, afgescheiden van alles wat we in dit leven willen.

Wat met woede, boosheid?

Wanneer de omgekeerde woede een deel van het lichaam wordt, is het simpele effect dat je absoluut geen relatie hebt met je Zelf … Inferioriteitscomplex of superioriteitscomplex zijn een doofpot of innerlijke woede. Manipulatie en liegen zijn delen van innerlijke woede. Niet zelfredzaam zijn of het moeten uitwerken is een innerlijke woede. Wangedrag, verkeerde berekening, zelfvernietiging, het vernietigen van het bedrijf, het vernietigen van de relatie zijn allemaal innerlijke woede ..

Wat met verdriet?

Natuurlijk, tijdens de wintermaanden hebben we de neiging om meer te willen slapen en hartelijk voedsel te eten. Als we aanwijzingen van de natuurlijke wereld volgen, zien we dat de winter eigenlijk de tijd is om minder te doen. Als we ons bewust zijn van de ritmen van de aarde, kunnen we deze yin-energie aanboren en naar binnen keren voor zelfreflectie. Maar voor veel mensen kan dit soort verandering hen onproductief, zonder doel en depressief laten voelen.

Wat met schaamte?

Schande is de kern van het geloof dat er iets fundamenteel mis is met ons, dat we op een of andere manier gebroken of ongeschikt zijn; dat we er niet bij horen. En het komt van binnenuit. Niemand kan ons beschamen, behalve onszelf.

De enige lichtpunt in al de vele aspecten van schaamte is dit: je kunt je er niet uit redden. Je kunt niet goed genoeg, perfect genoeg of iets goeds zijn om te stoppen met schaamte te voelen, want de aard van schaamte is om te zeggen dat je niet genoeg bent.

YOGALESSEN 1X in de maand

We maken een trip doorheen ons lichaam en brengen verschillende lichaamsdelen en organen in balans, we geven ze een boost aan energie en genieten hierdoor van een gezond lichaam & gezondheid!

Wil je inschrijven kan dat via thepowerloft@outlook.com, kom je liever niet stuur dan ook een mailtje om je matje vrij te geven. 

Prijs: € 55 voor de 3 lessen)

TOTAL BODY BOOST

Dinsdag  29 januari 2019 van 19u00 – 20u20

Boost jouw metabolisme

Dinsdag 19 februari 2018 van 19u00 – 20u20

Boost jouw spijsvertering

dinsdag 26 maart 2018 van 19u00 – 20u20

Flexibiliteit van je rug

(alle datums onder voorbehoud)

TOTAL BODY BOOST

woensdag 30 januari 2019 van 19u00 – 20u20

Boost jouw metabolisme

woensdag 20 februari 2018 van 19u00 – 20u20

Boost jouw spijsvertering

woensdag 27 maart 2018 van 19u00 – 20u20

Flexibiliteit van je rug

(alle datums onder voorbehoud)


 Lessen:

Jouw schildklier:De schildklier produceert schildklierhormoon, thyroxine.Schildklierhormonen regelen de activiteit van de cellen in je lichaam, je stofwisseling. Daardoor heeft de schildklier invloed op allerlei lichaamsprocessen, o.a. hartslag en zuurstofcirculatie, lichamelijke groei en ontwikkeling, instandhouding en uitbreiding van het zenuwstelsel, lichaamtemperatuur, vetverbranding, spierspanning, vochthuishouding en hersenactiviteit. De schildklier heeft invloed op de hersenfuncties die onze stemming regelen; op de zones in onze hersenen die gelinkt zijn met angst en depressie. En ook op diverse hogere functies als op onze geestelijke ontwikkeling (geheugen, redeneren, concentratie,…) We doen verschillende oefeningen die je kan doen om de schildklier in balans te brengen. Vuurademhaling, ademen door wisselende neusgaten, nekoefeningen (rollen met het hoofd, hoofd van links naar rechts draaien).
Jouw spijsvertering:In de yoga wordt veel aandacht besteed aan het stimuleren van de spijsvertering, omdat een goede spijsvertering veel invloed heeft op je gezondheid. Eten dat te lang in je lichaam blijft (langer dan 48 uur) gaat ontbinden en daarbij worden gifstoffen gevormd. Een goede spijsvertering zorgt ervoor dat voedingsstoffen optimaal worden opgenomen en afvalstoffen worden afgevoerd. Een teveel aan afvalstoffen in je lichaam leidt op den duur tot ziektes, veroudering en gewicht toename (opslag in vetweefsel gebruikt het lichaam als beschermingsmechanisme).
Heb je een ruggengraat? Deze les besteden we extra aandacht aan een flexible ruggegraat.  De Kriya die we gaan doen stimuleert al je wervels en zorgt ervoor dat er veel energie langs je ruggegraat omhoog kan klimmen. Daarbij vergroot het de circulatie van van ruggenmergvloeistof die een zeer belangrijke rol speelt in het behouden van een goed geheugen!

Please follow and like us:

Categories: Geen categorie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.