Courgettepasta

image3

Deze pasta is enorm lekker, je kan hem perfect bereiden ter vervanging van pasta, lekkere groenteslierten, die zelf de kids lusten!

De courgettes worden gesneden als pasta, dit kan je doen door zelf met een dunschiller fijne sliertjes te snijden of ik gebruik een spirelli spiraalsnijder, heel leuk en je kan dit ook gebruiken voor wortels, komkommers,… handig in je keuken dus! Bovendien als je dit op tafel tovert is je ‘wauw’ effect er onmiddellijk.

Leuk, Lekker & smaken die hemels zijn

Ingrediënten

– 2 courgettes

– 6 el zelfgemaakte pesto ( basilicum, olijfolie, pompoenpitten, knoflook)

– 14 kerstomaatjes

– 2 el pompoenpitten

– 2 el basilicum (vers, versnipperd)

– Platte peterselie (versnipperd)

– zeezout en zwarte peper

– Parmezaan kaas

image1

Verwarm je oven op 180°C.

Was je courgettes, snij de uiteinden af en maak sliertjes met je spiraalsnijder.  Maak de pesto met de basilicum, olijfolie, pompoenpitten en knoflook en mix in de blender tot pesto.

Halveer je tomaatjes en leg in je ovenschaal met olijfolie.  Kruid met Provençaalse kruiden, peper en zeezout.  Zet in de oven voor 15 minuten.

Neem een pan en bak de groentesliertjes een 3 tal minuten met olijfolie, niet te lang, zodat ze niet papperig worden.  Laat even uitlekken.

Neem een mooie grote kom, doe de groentesliertjes erin en giet de pesto erover.  Doe er nu de tomaatjes bij en de pompoenpitten met verse kruiden.  Meng alles door elkaar!

Heerlijk!

TIP TIP TIP

– Dit kan je zelfs op een broodje eten, of koud meenemen naar je werk.

– Courgettes zijn als verse groente bijna onverslaanbaar als het aankomt op het hoge gehalte aan mineralen. Ze zijn rijk aan kalium en arm aan natrium. Ook bevatten ze veel magnesium, vitamine B1 en, met name veel vitamine B9. Hierdoor hebben ze een bloeddrukverlagend effect en helpen ze bij de preventie of bij de behandeling van hart- en vaatziekten. Bovendien bevat de groente weinig calorieën.

 Zo eenvoudig en bijzonder lekker.

image1 image4 image5 image7 image8

This paste is very tasty, you can give him perfect preparation to replace pasta, tasty vegetable WISPs, who own the kids lusts!

The courgettes are cut and paste, you can do this by yourself with a vegetable peeler to cut fine strings or I use a wheat spiral cutter, very cute and you can also use this for roots, cucumbers, … handy in your kitchen! In addition, if you have this on the table conjures up is this ‘ Wow ‘ effect there immediately.

Fun, Tasty & flavors 

image2

Ingredients

-2 courgettes

-6 tbsp homemade pesto (basil, olive oil, pumpkin seeds, garlic)

-14 cherry tomatoes

-2 tbsp pumpkin seeds

-2 tbsp Basil (fresh, shredded)

-flat leaf parsley (shredded)

-sea salt and black pepper

-Parmesan cheese

Preheat your oven at 180 ° c.Was your courgettes, cut the ends off and make strings with your spiral cutter.  Make the pesto with the Basil, olive oil, pumpkin seeds and garlic and mix in the blender to pesto.  Halve your tomatoes and put in your baking dish with olive oil.  Season with mixed herbs, pepper and sea salt.  Put in oven for 15 minutes.Take a pan and fry the vegetable strings a 3 minutes with olive oil, not too long, so they don’t get mushy.  Let.Take a nice big bowl, put the vegetable strings in it and pour the pesto.  Now add the tomatoes and the pumpkin seeds with fresh herbs.  Mix together!

Delicious!

TIP TIP TIP

-you can eat, even on a roll or cold bring to your work.

-Courgettes are as fresh vegetable almost unbeatable when it comes to the high content of minerals. They are rich in potassium and low in sodium. They also contain much magnesium, vitamin B1 and, especially a lot of vitamin B9. As a result, they have an antihypertensive effect and help in the prevention or in the treatment of heart disease. In addition, the low calorie vegetable.

So simple and very nice.

image7 image6 image8

Please follow and like us:

Categories: Geen categorie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.