Tea Time

Welke thee neem je best voor welke kwaal…

image2

Eerst wil ik je vertellen ‘hoe zet ik kruidenthee?’Dit kan je doen met zowel gedroogde als met verse kruiden.  Van verse kruiden mag je dubbel zoveel gebruiken dan van gedroogde kruiden.

Niks is heerlijker dan een perfect kopje thee… je overgiet de kruiden met kokend water en laat dan ongeveer 10 minuten trekken.  Bloesems mag je iets langer laten trekken.  Vergeet niet op je thee af te dekken, zodat alle vitamines niet verdwijnen met de damp.

de verschillende soorten thee en waarom?

Kamillethee

Kamillethee is uitstekend bij migraine  en hoofdpijn veroorzaakt door de spijsvertering. Zo gauw je een hoofdpijn of migraine aan voelt komen, direct een kop kamillethee nemen want het werkt het beste in het beginstadium ingenomen.

Het kalmeert het zenuwstelsel als je bezorgd of paniekerig bent en helpt bij menstruatiepijn. Kamille is ook heilzaam bij griep en verkoudheid, (adem kamille damp goed in!) .

Rozenbottelthee

Rozenbottels helpen bij vermoeidheid door vitaminengebrek. Ze bevatten voornamelijk vitamine C. Hierdoor verhogen ze ook de weerstand tegen typische winterkwalen zoals bijvoorbeeld verkoudheid.

Door zijn hoge gehalte aan vitamine C geven rozenbottels vitaliteit en voorkomen voorjaarsmoeheid en ouderdomsverschijnselen. Ze bieden ondersteuning bij het herstel na een ziekte en bij zwangerschap en borstvoeding.

Venkelthee

Slijmoplossend, remt bacteriegroei. Krampstillend en gas drijvend bij lichte spijsverteringsstoornissen.

Venkel zorgt voor een verzachtende invloed op de luchtwegen en is dorstlessend. Ook geschikt voor kinderen. Venkel zou het gezichtsvermogen verbeteren, een einde maken aan de hik en zieke mensen hun gezonde gelaatskleur teruggeven. Bevat een stof die weldadig werkt bij hoesten, astma, kinkhoest en verkoudheid.

Muntthee

– leuk om te weten is dat muntthee een positieve werking heeft op de huid. Vooral als je een vettige huid hebt is het drinken van muntthee het proberen waard.

– Munt is goed voor je spijsvertering. Als je last hebt van je maag of je darmen zorgt muntthee ervoor dat deze weer tot rust komen. Ook werkt muntthee goed tegen darmgassen en een slechte adem.

– Slaap problemen? Ook dan schijnt een kop muntthee te helpen. Voor het slapen gaan zet je een lekkere kop verse muntthee en weg zijn de uren die je wakker ligt. Muntthee helpt ontspannen waardoor je een heerlijke nacht hebt.

– Hoofdpijn? Wrijf de blaadjes over je voorhoofd en je neus en de hoofdpijn zal verdwijnen.

Groene Thee

Krachtige anti-oxidant. In groene thee zit catechine, die in zwarte thee door het productieproces verdwenen is. Catechine werkt preventief en draagt bij aan cholesterolverlaging, de conditie van de bloedvaten en ondersteunt de lever.  Ook heeft het een positief effect op de bloedsuikerspiegel.Het drinken van drie kopjes groene thee per dag kan ervoor zorgen dat mensen minder snel ziek worden want het bevat ook voedingsstoffen zoals vitaminen en mineralen.

Gember thee

Gemberthee is goed voor het voorkomen en verlichten van allerlei soorten hoofdpijn, waaronder migraine. De reden dat het werkt is omdat het een stof genaamd prostaglandine blokkeert in de hersenen, deze stof zorgt voor een ontsteking in de bloedvaten.

het is ook een goede natuurlijke remedie voor het verlichten van neusverstoppingen en problemen met de luchtwegen.

Vrouwen die last hebben van pijnlijke menstruatiekrampen merken vaak dat de pijn wat minder wordt met het drinken van gemberthee tijdens hun menstruatiecyclus.

Cranberry Thee

Cranberry thee is uitstekend voor de behandeling van urineweginfecties. De reden hierachter is omdat cranberry thee vol zit met antibacteriële eigenschappen die helpen bij het reinigen van de urinewegen. Daarnaast zit cranberry thee vol met antioxidanten die fungeren als een middel tegen nierinfectie.

image8

Paardenbloem thee

Vochtafdrijvend en drijft ook urinezuur af. Teveel urinezuur kan leiden tot reumatische aandoeningen. De wortel van de paardenbloem word gebruikt in theevorm, gedroogd om zweet op te wekken, het bloed te zuiveren en water af te drijven.

Rooibosthee

Rooibosthee bevat veel anti-oxidanten die ‘vrije radicalen’ binden.Vrije radicalen zijn schadelijke stoffen die ontstaan tijdens het verouderingsproces en stoffen zoals alcohol, medicijnen en milieuverontreiniging.

Samengestelde Thee’s

Ik maak dikwijls een mengeling van verschillende kruiden bij elkaar:

Detox thee

Dit thee zorgt ervoor dat ons lichaam gereinigd wordt ook binnenin.  Zodat deze terug in balans komt.

Samenstelling:

– Gember

– Zouthout

– Paardebloem

– Schijfje citroen

 

Vrouwenthee 

Deze thee zorgt ervoor dat wij vrouwen een innerlijke rust krijgen en je geest gaat kalmeren.

Samenstelling:

– Frambozenblaadjes

– Tijm

– Oregano

 

Liefdesthee

Wie zou deze nu niet willen drinken? 🙂

Samenstelling:

– gedroogde appel

– Rozenbottel

– Lavendel

– Hibiscus

– Rozenblaadjes

image1

Slaapzacht thee

Samenstelling:

– Oranjebloesems

– Munt

– Kamille

– Melisse

image7

image5 image4 image3 image2

Please follow and like us:

Categories: Geen categorie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.